2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jelentősen javult a szünidei étkeztetés

Főoldal>Közérdekű>Jelentősen javult a szünidei étkeztetés
 
Írta: Szerk.
2017. július 31. 14:09
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Jobb minőségű ételt kapnak a szociálisan rászoruló gyerekek a szünidőben is, miután több mint a duplájára nőtt a kormány által erre fordított összeg az elmúlt hat évben. Mindeközben Kispest baloldali vezetése a közétkeztetési díjak emelése mellett döntött még áprilisban.

Míg 2010-ben 370 forint, addig idén már 570 forint jut egy gyermek egynapi szünidei étkezésére, vagyis csaknem 50 százalékkal nőtt az erre fordított keret. De nem csupán az összeg, hanem a napok száma is emelkedett 54-ről 70 napra, a költségkeret emelésével pedig jobb minőségű ételt kaphatnak a szociálisan rászoruló gyerekek - mondta el Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő írásban feltett kérdésére válaszolva.- Idén egyébként 74 milliárd forintot költ a kormány ingyenes, illetve kedvezményes gyermekétkeztetésre, ami több mint 2,5-szerese annak, amit az MSZP-kormány az utolsó évében, 2010-ben biztosított erre a célra. 

 

 

Átlagosan több mint 136 ezer jogosult gyermek számára kérték a szülők a szünidei étkeztetést az önkormányzatok támogatási igénylése alapján a nyári szünidőben.

 

Egy korábbi képviselő-testületi ülésen elhangzott, hogy Kispesten csak kevesen igénylik az ingyenes szünidei étkezést. Ennek kapcsán még januárban Lazányi Ferenc (Fidesz-KDNP) képviselő felvetette, hogy esetleg rosszul működik a rendszer, és talán későn értesítik ki a rászorulókat, ha a 100 fő jogosultból mindössze 9 élt a lehetőséggel például a karácsonyi szünidőben.

 

Kispesten emelkednek az árak

 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk: emelkedik a gyermekek közétkeztetésének a díja 6%-al. A Fidesz-KDNP frakciócsoportja azt szerette volna kiharcolni áprilisban - amikor ezt a téma napirendre került a képviselő-testületi ülésen -, hogy a teljes összeg az önkormányzatot terhelje, azaz a kispesti családok ne érezzenek semmit az áremelésből. Vinczek György (MSZP) alpolgármester elmondta, hogy az túl nagy terhet jelentene az önkormányzatnak. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) rákérdezett, hogy szám szerint mennyi pénzről beszélünk, ám a teremben senki sem tudta ezt megmondani. Végül a baloldali városvezetés megszavazta, hogy a szülőkre hárítják a díjemelkedés felét.

 

fotó: lokál.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.