2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ki vezesse az országot?

Főoldal>Közélet>Ki vezesse az országot?
 
Írta: Szerk.
2022. március 23. 12:30
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Sorsdöntő választás előtt állunk. A tét az, hogy megmarad-e mindaz, amit több mint egy évtized alatt sikerült felépíteni. Április 3-án arról döntünk, hogy tovább megyünk-e az adócsökkentések, az otthonteremtési támogatások, a visszaépített 13. havi nyugdíj, a megfizethető szintű rezsiárak útján, vagy visszafordulunk a kudarcos, megszorításokkal, elvonásokkal, államcsőd közeli helyzettel övezett baloldali, gyurcsányi útra.

Tizenkét év hosszú idő, így talán hajlamosak vagyunk elfelejteni, honnan kellett talpra állítani az országot. 2010 előtt a megszorítások, elvonások korszakát éltük. Nem indult úgy év, hogy ne azt olvastuk volna, minek az ára mennyivel emelkedik, miközben az adókulcsok is kúsztak felfelé. Emellett a baloldali kormányok csökkentették a gyes időtartamát, eltörölték a kedvezményes otthonteremtési rendszert, elvették a 13. havi nyugdíjat, megemelték az adókat. A Gyurcsány– Bajnai-kormány tizenötször emelte a rezsiárakat, duplájára növelte az élelmiszerek áfáját és bevezette − a leginkább az időseket sújtó − vizitdíjat és kórházi napidíjat is.

 

Nincs új a nap alatt

 

A 2002-es és a 2006-os kampányban is fűt-fát ígértek, majd szemrebbenés nélkül leépítették a családtámogatási rendszert. Az ellenzék kijelölt miniszterelnök-jelöltje nap, mint nap elmondja, hogy a magyar embereket segítő legújabb intézkedéseket is eltörölné: nem támogatják sem az élelmiszerárstopot, sem a benzinárstopot, sem a rezsicsökkentést, Márki-Zay Péter a 13. havi nyugdíj visszaadását is ostobaságnak nevezte. Amikor az Országgyűlésben nemet mondtak a költségvetésre, nyilvánvalóvá tették, hogy nem tartják fontosnak a magyar családok támogatását. Hiteltelenségük és a képmutatásuk abban is megmutatkozik, hogy miközben reggeltől estig a családtámogatást támadják, a baloldali vezető politikusok is igénybe veszik azt.

 

Gyurcsányi örökség

 

A magyar kormány szinte csődközeli helyzetben lévő országot vett át 2010-ben a baloldaltól. Visszafizette az IMF-hitelt, kihúzta a devizahitelcsapdából a családokat, az eladósodásból az önkormányzatokat, majd talpra állította a gazdaságot. Az egyre jobb gazdasági teljesítménynek köszönhetően megkezdődhetett az építkezés. A nemzeti kormány az utóbbi tíz évben számos intézkedéssel segítette a magyar családokat, ilyen az otthonteremtési kedvezmény, a babaváró támogatás, az otthonfelújítási és autóvásárlási támogatás és a családokat érintő kedvezményes hitel.

 

De ne felejtsük el, hogy ma már nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a munkát vállaló 25 év alatti fiataloknak és a négy- vagy többgyermekes édesanyáknak sem. A nők nyugdíjba mehetnek 40 évnyi munka után, ebbe ráadásul már a gyermekneveléssel töltött idő is beszámítható. A rezsicsökkentéssel csökkennek a családok megélhetési költségei. Mindezek mellett február közepéig a családi adóvisszatérítés összegeit is kiutalták.

 

Veszélyben az eredményeink

 

A helyzet tehát világos: ha a Fidesz– KDNP győz, a 2010 óta erősödő és következetes családbarát kormányzás folytatódik, ha azonban a baloldal jut hatalomra, visszatér a 2010 előtti gyurcsányi politika, amelyet már jól ismerünk: az eladósodás, megszorítások, adóemelések, a családtámogatások és nyugdíjak elvonása és a bevándorlók beengedése. De van más tét is: arról is dönthetünk, szeretnénk-e megőrizni keresztény kultúránkat, a népszavazás során pedig gyermekeink kéretlen LMBTQ-érzékenyítésére mondhatunk nemet.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.