2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kispest szégyene: az Attila utca

Főoldal>Közélet>Kispest szégyene: az Attila utca
 
Írta: Szerk.
2024. április 06. 14:51
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az Attila utcában rendetlenség, kosz, szemét uralkodik, sok a kétes elem, a drogos is sajnos. Bár az önkormányzat előtt mindez évek óta ismert, most a kampányban még éjszakai razziára is kimentek a városvezetők, erről posztoltak nemrég. Mindeközben az önkormányzati rendészeti központ dolgozói az utcákat járva inkább azokat bírságolják, akik menetiránnyal szemben parkolnak, ahelyett, hogy a valós gondokkal foglalkoznának.

Az Attila utca szlömösödése évtizedes probléma, ezt csak tetézte, hogy a Párbeszédes Varga Attila alpolgármester ötlete nyomán az Utcából Lakásba Egyesület jóvoltából hajléktalanok költözhettek két önkormányzati lakásba. A kispestiek közpénzéből felajánlott lakhatásnak azonban csúnya vége lett: az újdonsült lakók finoman szólva sem értékelték a gesztust, hogy fedél került a fejük fölé, továbbra is úgy éltek, mintha még az utcán lennének: az udvarra, az utcára a szemetet hegyekké halmozták, óriási koszt és rendetlenséget teremtettek. A lakásokban illegális beköltözők is megjelentek, kétes elemek, drogosok.

 

Tudjuk, hogy az együttélés szabályainak be nem tartásáért elsősorban ők a felelősek, mint ahogy ők a hibásak abban is, hogy azt gondolják, szemetet halmozni a közterületre rendben lévő dolog. De a szabályok nemcsak azért vannak, hogy azokat betartsuk, hanem azért is, hogy betartassuk. Ez utóbbi a kispesti önkormányzat feladata – volna. Pedig tudomásuk van az utcában uralkodó áldatlan állapotokról, hiszen azokat a körzet Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője, Fekete Márk évek óta rendszeresen jelzi az önkormányzat felé, és folyamatosan továbbítja a lakossági bejelentéseket, azaz a maga eszközeivel próbál mindent megtenni azért, hogy rend legyen. Mindhiába.

 

Igaz, az önkormányzat tavaly év végén végre lépett egyet: kiköltöztette az ott illegálisan élőket és befalaztatta az ablakokat. Az utcán a szemét azonban valahogyan továbbra is rendszeresen újratermelődik. Ezen a térfigyelő sem segít, mintha annak oszlopa jelezné, ide lehet pakolni. A kamera vagy nem működik, vagy nem bírságolnak; egyik sem hatékony.

 

Kis öröm az ürömben, hogy most mintha kicsivel nagyobb rend lenne; az Attila utcát is utolérte az önkormányzati választási kampány, a városvezetés még éjszakai razziát is tartott.

Ezt a szemfényvesztést azonban már nem mindenki hiszi el. A márciusi képviselő-testületi ülésen egy lakó adott hangot felháborodásának, szerinte bicskanyitogató, hogy a kerületi rendészek az utca lakóit sarcolják a valós problémák felszámolása helyett. Arról is beszélt, mennyire átgondolatlan a kispesti

közlekedésszervezés, élén az Üllői úton kialakított kerékpársávval; mint mondta, ő rendszeresen biciklizik, de eszébe nem jutna Dél-Pest legforgalmasabb útján tekerni. Azt is felvetette, hogy az önkormányzat egyirányúsítsa a rendkívül szűk Attila utcát, hogy kivédje az átmenő forgalmat.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.