2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kispesten is hozzá lehet járulni az ország legnagyobb élelmiszergyűjtő akciójához

Főoldal>Közérdekű>Kispesten is hozzá lehet járulni az ország legnagyobb élelmiszergyűjtő akciójához
 
Írta: Szerk.
2021. november 15. 14:10
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén is megszervezi nagyszabású Karácsonyi Adománygyűjtését: az akciót, amelyben 160 település 315 áruháza vesz részt, november 19-e és 21-e között rendezik meg, s várhatóan több mint 50 ezer rászorulót támogatnak majd vele az ünnepek közeledtével. Kispesten három üzletben lesz lehetőség adományokat átadni.

Az Élelmiszerbank 2006 óta minden évben felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az ünnepek közeledtével gondoljanak a rászorulókra is, s áruházi vásárlásaik alkalmával számukra is tegyenek kosarukba egy tetszőleges tartós élelmiszert. A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy az adományok össztömege évről évre meghaladja a 250 ezer tonnát, amiből az egyesület munkatársai mintegy 50 ezer rászorulónak tudnak élelmiszercsomagot összeállítani az ünnepi időszakban. A legnagyobb segítséget a tartós élelmiszerek jelentik: hús- vagy készétel konzervek, cukor, liszt, tészta, tartós tej, étolaj vagy éppen csokoládé – csak hogy néhány példát említsünk.

 

A gyűjtésre idén november 19-e és 21-e között kerül sor 160 településen, összesen 315 helyszínen, a Tesco, az Aldi, az Auchan és a Metro áruházaiban. Kispesten négy üzlet vesz részt az akcióban: a KöKi Terminálban helyet kapott Tesco, valamint az Üllői úti, a Szalay utcai és a Hofherr Albert utcai Aldi üzletek. 

 

Az élelmiszeradományokat az Élelmiszerbank zöld ruhát viselő munkatársainak lehet átadni a kijelölt gyűjtőpontokon, a kasszák közelében; a felajánlásokat 19-én pénteken 15-től 20 óráig, szombaton 8-tól 19 óráig, vasárnap pedig 8-tól 18 óráig fogadják.

 

Az Élelmiszerbank az adományokat a gyűjtések helyszínének környékén, helyi karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a rászorulókhoz az ünnepek előtti hetekben, majd pedig januárban, a hónap végéig.

Aki szívesen segítené a gyűjtést, de nem tud ellátogatni a kijelölt üzletekbe, online is támogathatja a kezdeményezést a Tesco Otthonról szolgáltatás segítségével: a felületen többféle adománycsomagot is lehet vásárolni, egészen december 5-ig.

 

Fotók: Vasvári Tamás/Magyar Élelmiszerbank Egyesület

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.