2023. szeptember 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus
július
június
május
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.c4be53a9f697.jpg]

Kispesten temetik a hajószerencsétlenség áldozatát

Főoldal>Közélet>Kispesten temetik a hajószerencsétlenség áldozatát
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. január 27. 12:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szerdán hazahozták az olasz óceánjáró balesetében meghalt Fehér Sándor holttestét. A zenésztől a Kispesti Temetőben vesznek végső búcsút február 1-jén.

A koporsót szállító, Milánóból érkezett menetrend szerinti Malév-járat szerdán, háromnegyed 12-kor landolt a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren.

Fehér Sándorné az MTI-nek elmondta, Olaszországban ő azonosította fia holttestét, és egy nagy sebet látott a fején, így egyelőre nem tudja, koponyatörés, vagy fulladás okozta-e fia halálát. Az édesanya közölte azt is: fiától február 1-jén, 14 óra 15 perckor, a kispesti temetőben vesznek végső búcsút. A 38 éves elismert cigányzenészt a közelmúltban elhunyt édesapja mellett helyezik örök nyugalomra.

 

Klasszikus zenét játszott

A főként klasszikus zenét játszó Fehér Sándor hegedűművész 1973. március 31-én született Budapesten. A neves zenészdinasztiából származó Sándor öt éves kora óta hegedült, és a tudását kezdetben édesapjától sajátította el. A középiskolát a Szent István Gimnáziumban végezte, diplomáját pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte meg, de tanult a bécsi konzervatóriumban is.

Édesanyja elmondása szerint szeptembertől az Amerikai Egyesült Államokban tanult volna, hogy mesterfokozatot szerezzen, majd doktori képzésben vegyen részt, de tervei között szerepelt, hogy ősztől egy iskolát alapít tehetséges gyermekeknek, illetve a magyar zenei ABC módszertanát meghonosítva oktasson kisdiákokat az Egyesült Államokban. Ennek érdekében fel akart hagyni a hajókon való zenéléssel, ez lett volna az utolsó, ilyen jellegű vállalása - tette hozzá.

 

Visszament a hegedűjéért

Fehér Sándor azután vesztette életét, amikor a Costa Concordia olasz óceánjáró hajó, amelyen zenészként dolgozott, január 13-án éjjel a toszkán partok közelében fekvő Giglio szigeténél sziklának ütközött, majd az oldalára fordult. Szemtanúk elmondása szerint segédkezett a megfeneklett hajón utazó gyermekek evakuálásában, majd visszament kabinjába hegedűjéért, de többé nem került elő. Holttestét napokkal később találták meg a már vízzel elárasztott hajótestben.

A tragédia éjszakáján a luxushajó fedélzetén 4229-en tartózkodtak, közülük 3209 turista a világ 62 országából, többségükben olaszok, franciák és németek. A hajón 1023 fős személyzet tartózkodott, köztük 12 magyar.

Kedden újabb holttestet találtak az olasz hatóságok, ezzel 16-ra emelkedett a baleset áldozatainak száma, 22 embert pedig eltűntként tartanak nyilván. Fehér Sándor hegedűművész a katasztrófa egyetlen magyar áldozata.

 

Forrás: www.magyarhirlap.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.