2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kispesti közpénzek nyomában

Főoldal>Közérdekű>Kispesti közpénzek nyomában
 
Írta: Szerk.
2024. április 15. 15:27
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Több gazdasági bűncselekmény gyanúja miatt is nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda a kispesti hangfelvételek nyomán, amelyeknek eddig még nem sok következménye lett a kispesti baloldalon. Vizsgálódnak furcsa telekeladások, telekcserék, ingatlan átminősítések vagy épp óvodafelújítás, vagy az Almavirág tér megújítása miatt. És ha mindez nem lenne elég: két önkormányzati szervezetnél is vizsgálódnak, mert eltűnt közel 100 millió forint.

Bizonyára sokak számára ismertek a 2019 őszén napvilágot látott korrupciógyanús hangfelvételek, amelyeken egy, Lackner Csaba önkormányzati képviselőre megtévesztésig hasonlító személy beszélt többek között arról, hogy aki a kerületi politikában nem keresi meg évente a 100 milliót, az hülye. Hallhattunk arról is, hogy hogyan osztozkodott a kispesti baloldal a pénzeken, és hogy aki jól csinálja, az külső vállalkozóktól kapja vissza ezt a pénzt. Szintén a botrányos hangfelvételekről tudhattuk meg, hogy a kispesti vagyonkezelő egykori igazgatóját, a korábbi MSZP-s önkormányzati képviselőt ezekben a körökben egyszerűen csak „Miszter 40 Százalék”-nak hívják. Ő az, akit a kirobbant botrány ellenére nemcsak a helyén hagyott a baloldal, hanem először majdnem duplájára emelte a fizetését, majd a vagyonkezelőnél nagyobb önkormányzati intézménybe, a Gazdasági Ellátó Szervezetbe telepítették a feladataival együtt. Kvázi nem Miszter 40 Százalék szűnt meg, hanem a vagyonkezelő. Mindennek semmi következménye nem lett, pedig a baloldali többségű testület még átláthatósági tanácsnokot is kinevezett Paróczai Anikó önkormányzati képviselő személyében, aki nem sokkal később lemondott erről a posztról, aminek valószínűleg nem Mr. 40 százalék megmentése és fizetésemelése, hanem a 2022-es baloldali előválasztáson eljátszott távolságtartása volt az oka.

 

A Közparktól eltűnt 43,5 millió

Kisebb hírverést kapott a korrupciógyanús botránynál, de nem kevésbé felháborító és elgondolkodtató az az eset, ami a Közpark Kft.-nél történt még az előző cégvezetés idején. A gyanú szerint valaki elutalta összesen 66 db teljesítés nélküliszámla összegét a cégből, így fél év alatt mindösszesen 43,5 millió forint kár érte a kispestieket. A rendőrség bsikkasztás miatt nyomoz, de a városvezetés olyannyira nem tartotta fontosnak közölni mindezt, hogy még a cég beszámolójából is kihagyták ezt a nem elhanyagolható részletet. Mindez ráadásul úgy történt, hogy Lackner Csaba képviselőnek, a felügyelőbizottság elnökének sem tűnt fel, legalább is erre utaló jelet nem találtunk.

 

A GESZ-ből is eltűnt több mint 40 millió

A legutóbbi eset pedig már olyannyira szürreális, hogy csak bízunk benne, kerületi kacsa az egész. A vagyonkezeléssel is foglalkozó Gazdasági Ellátó Szervezetbe állítólag besétált valaki, aki az OTP munkatársának adta ki magát, és azt mondta, a banki rendszert jött frissíteni. A GESZ-nél megadták neki a banki rendszerbe való belépéshez szükséges adatokat, a férfi pedig elutalt valahová több mint 40 millió forintot. A rendőrség ebben az ügyben is nyomoz. Az ügyek kapcsán ismét felvetődik a kérdés: a városvezetés hogyan bánik a közpénzekkel, milyen az a vezetés, ahol következmények nélkül meg lehet tenni mindezt.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.