2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kormányzati segítség az illegális szemét felszámolására

Főoldal>Közérdekű>Kormányzati segítség az illegális szemét felszámolására
 
Írta: Szerk.
2021. április 22. 17:16
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Föld napján, április 22-én világszerte számos kezdeményezés igyekszik rávilágítani természeti környezetünk védelmének fontosságára. Sajnálatos módon ez az alapvetés sokak gondolkodásától távol esik: közéjük tartoznak az illegális szemetelők is, akik Kispesten is sok gondot okoznak. Éppen ezért is oly fontos az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázata, mely révén a kerületek kormányzati támogatással számolhatják fel az illegális hulladéklerakókat.

Darabjaira hullott kanapé, egy összetört televízió és szeméttel teli zsákok éktelenkedtek a kispesti Attila utcában, ráadásul a térfigyelő kamera tövében, ahol az ilyesfajta „csendélet” sajnálatos módon megszokott látványnak számít. A Föld napján figyelemfelkeltő céllal többek között ide is ellátogatott Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője és dr. Pap Sándor, a X. kerületi önkormányzat tanácsnoka, a Fidesz választókerületi elnöke, hogy közösen hívják fel a figyelmet az illegális hulladékok okozta problémákra. 

 

 

- Kispest éves szinten több millió forintot kénytelen elkölteni az illegális szemétlerakók felszámolására. Végtelenül szomorú, hogy felelőtlen emberek így szabadulnak meg feleslegessé vált dolgaiktól, annál is inkább, mivel azokat közpénzből kell elszállítani. Örvendetes volna, ha mindenki sajátjának érezné a bolygót, és felelősséggel, tisztelettel bánna élőhelyünkkel, de sajnos sokak fejében képtelenség rendet tenni - hangsúlyozta Dódity Gabriella. Szavai szerint ezért is oly fontos „Az illegális hulladéklerakás felszámolása – szankciók és eszközök” című pályázati kiírás, melyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium hirdetett meg – először a tavalyi évben. 

 

 

Dr. Pap Sándor szavai szerint az illegális szemetelők Budapest számos pontján, így Kispesten is komoly gondokat okoznak. 

- A kormánynak forrása és szándéka is van arra, hogy segítse az önkormányzatokat az illegális hulladéklerakók felszámolásában. Kőbánya már eredményesen pályázott: 28 helyszínről szállítjuk el hulladékot összesen 50 millió forint kormányzati támogatással. Arra biztatom Kispestet és a kerület vezetését, hogy éljenek ők is ezzel a lehetőséggel, és tegyük közösen egy tisztább hellyé a kerületet – hangsúlyozta.  

 

 

A kormány egy applikációval is segíti az illegális szemétlerakók felszámolását. A Hulladékradar nevezetű ingyenes telefonos applikációval közvetlenül a telefonról, annak fényképezőjének segítségével jelenthetjük a közterületre halmozott szemetet. Telefonunkon be kell kapcsolnunk mindehhez a helyzetmeghatározást, hogy a fotóval együtt elküldjük a szemét pontos helyzetét is. Az applikáció a hulladekradar.hu oldalról ingyenesen letölthető.

 

fotó: facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.