2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.90784fe8289e.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.02be5d4af8f0.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.750830e47ccc.jpg]

Magyarország a békében érdekelt

Főoldal>Közélet>Magyarország a békében érdekelt
 
Írta: Szerk.
2022. március 25. 14:13
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A szomszédunkban háború dúl, amelynek résztvevői egymásnak feszülő nagyvadakként marcangolják egymást. Az Orbán-kormány álláspontja szerint most a magyar emberek biztonsága az első, ezért Magyarországnak ki kell maradnia az orosz-ukrán konfliktusból. Ezzel szemben a baloldal világossá tette, ha rajtuk múlna, háborúba sodornák az országot, veszélyeztetve a magyar emberek életét és megélhetését is.

– Magyarországnak, mint NATO– és EU-tagnak, csatlakoznia kell minden Oroszország elleni szankcióhoz. Ez elvi kérdés – még akkor is, ha ez gazdaságilag árt nekünk. A fegyverszállításokat is támogatnám, amennyiben a NATO és az EU emellett döntene. Mindig a közös döntéseket követnénk – nyilatkozta Márki-Zay Péter a Tagesspiegel című liberális német lapnak, sokadszorra is rámutatva arra, hogy mit neki magyarok millióinak érdeke, őt kizárólag önös politikai haszonszerzése és a külföldre irányuló, elvakult megfelelési kényszere vezérli.

 

A rezsiárak az egekben lennének

 

– A baloldal kijelölt miniszterelnök-jelöltje nem lenne rest háborúba sodorni Magyarországot, veszélyeztetve a magyar családok biztonságát és megélhetését, s bár elsőre úgy tűnhet, nincs teljesen tisztában azzal, miről is beszél, valójában nagyon is képben van. Így azt is jól tudja, ha kiterjesztenék a szankciókat az energiaszektorra, azaz elzárnák az orosz gázcsapokat, akkor a magyar családok rezsiköltsége pillanatok alatt az egek be szökne, hiszen Magyarországra a kőolaj és a földgáz nagyrészt Oroszországból érkezik – magyarázta lapunknak Földesi Gyula.

 

A Kispest egy részét és Pesterzsébetet magába foglaló 16-os választókerület Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje úgy fogalmazott, egyszerű a képlet: ha nincs orosz gáz, nincs rezsicsökkentés. Helyette elszabadult energiaárak vannak, amelyeket a nyugat-európai fogyasztók kénytelenek fizetni.

 

– A magyar háztartások a kormány rezsicsökkentésének köszönhetően az átlagos európai áramár harmadát, a földgáz árának pedig negyedét fizetik, ha azonban a baloldalon múlna, a családok éves szinten 400 ezer forinttal fizetnének többet a rezsiért. Jól látszik, hatalomra jutva ugyanott folytatnák, ahol annak idején abbahagyták, hiszen emlékezzünk csak, a Gyurcsány-Bajnai-kormány összesen 15-ször emelte az energiaárakat: nyolc év alatt a villany ára a duplájára, a gázé pedig a háromszorosára nőtt – emlékeztetett a kormánypárti politikus.

 

A kormány a békéért dolgozik

 

Miközben a baloldal egy emberként hangoztatja felelőtlen, a magyar emberek életét és megélhetését veszélyeztető kijelentéseit, a kormányzat egyértelművé tette: a magyar emberek biztonsága az első, éppen ezért mindent elkövet azért, hogy hazánk ne sodródjon bele az orosz-ukrán háborús konfliktusba. – Az Orbán-kormány a békéért dolgozik, miközben segítséget nyújt a bajbajutottaknak, legyen szó kárpátaljai magyarokról vagy ukránokról.

 

Csak hogy néhány példát említsek: Magyarország történetének egyik legnagyobb humanitárius akciójaként, első lépésben 600 millió forint értékben küldött élelmiszert, higiéniai eszközöket és gyermekápolási termékeket, s összesen 3 milliárd forint forrást biztosított a Karitatív Tanács szervezeti tagjai számára a hazánkat is közvetlenül érintő humanitárius katasztrófa hatásainak mérséklésére és kezelésére – nyilatkozta lapunknak dr. Pap Sándor. Az Észak-Kispestet és Kőbánya nagy részét magába foglaló 9-es választókerület Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje emlékeztetett: a kormány elindította a Híd Kárpátaljáért nevű segélyprogramot is; a 1357-es nemzeti segélyvonalon és az erre a célra nyitott számlaszámon eddig több mint félmilliárd forint támogatás érkezett.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.