2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.afdb0f14429e.jpg]

Megnyílt a KÖKI Termál

Főoldal>Közélet>Megnyílt a KÖKI Termál
 
Írta: Bazsó Zoltán
2011. október 14. 14:20
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A bevásárló- és szabadidőközpontot és az ezzel egyidejűleg megvalósult új közlekedési csomópontot csütörtök délután adták át hivatalos ceremónia keretében, amely ma reggeltől a nagyközönség előtt is megnyílt.

Az ünnepélyes megnyitón László Márton, az R-Co Zrt igazgatója a beruházást ismertette, Radócz László project igazgató az építkezés történetét elevenítette fel, a főváros nevében Hutiray Gyula főpolgármester-helyettes mondott beszédet, míg Gajda Péter polgármester a beruházás kerületi jelentőségét hangsúlyozta beszédében. Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője megnyitójában arra emlékezetett, hogy kompromisszumok árán valósulhatott meg a Kőbánya-Kispest megtróvégállomáson a nagyszabású fejlesztés. Azt mondta, a beruházás folyamán számára mindig az volt a legfontosabb, hogy az itt élők érdekeit szem előtt tartsa. A kerület parlamenti képviselője hozzátette, ezek eredményeként születtek meg a kompromisszumok.

 

Az építkezés befejezésével megújult Budapest egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja. A beruházás keretében nemcsak egy bevásárlóközpont épült meg, hanem azzal szervesen egybekapcsolódva létre jött a metró- és buszvégállomás és egy P+R parkoló is. A fejlesztés alapkoncepciója ezeknek az adottságoknak a figyelembevételével alakult: a tömegközlekedés kényelmesebbé tétele, az átmenő forgalom résztvevőinek minél teljesebb kiszolgálása az új bevásárló- és szabadidőközpont létesítésével.A beruházás integrálja az autóbusz pályaudvart a központi épületbe, a metróval érkezők pedig gyalogoshídon juthatnak el a központi épületbe. A gépjárművel érkezőket 1 900 férőhelyes parkoló várja majd, míg a kerékpárral közlekedőknek külön kerékpártároló épült. A multifunkcionális épületben 7 000 négyzetméternyi irodaterület is létesült.

 

A KÖKI Terminálban több mint 200 üzlet várja ezentúl a látogatókat, a gyermekeknek egy különleges 1 500 nm-es játszóház épült, a tetőn pedig kalandpark, nyilvános futópálya, mászófal, fittneszterem és műfüves focipálya létesült. Mindezek mellett helyet kaptak a hagyományos szolgáltató egységek, ügyfélszolgálatok is.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.