2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Messzire szállt a kispesti horgászbolt jó híre

Főoldal>Közülünk>Messzire szállt a kispesti horgászbolt jó híre
 
Írta: Szerk.
2021. június 04. 11:02
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Noha Magyarország a versenyhorgászatban jó ideje egyfajta nagyhatalomnak számít, a „hétköznapi” pecások száma még sosem nőtt akkora mértékben hazánkban, mint az utóbbi néhány évben. Többségük a magántavak partján, feeder bottal, method technikával keresi a halat, mint azt a kispesti Duplakukac Horgászbolt ügyvezetőjével, Kádas Józseffel történt beszélgetésünk is egyértelműsített.

A szóban forgó horgászbolt másfél évtizeddel ezelőtt nyílt meg Kispesten, az ezt követő sikeres időszak pedig újabb két üzlet kialakításának adott zöld utat: a már jól ismert névvel immáron a Balaton partján – Balatonkeresztúron és Fonyódon – is várják a horgászokat. Mivel e hobbi szerelmeseinek köre soha nem látott mértékben bővül hazánkban – a regisztrált horgászok száma már a 700 ezret is átlépte –, nem meglepő módon a vásárlóik száma is növekszik.

 

A cég ügyvezetője lapunknak elmondta, hogy ebből a szempontból a tavalyi év tekinthető a leginkább kiemelkedőnek, ami annak volt köszönhető, hogy horgászatra a koronavírus-járvány terjedése miatt életbe lépett korlátozások mellett is lehetőség volt. „Sokan ragadtak kezükbe botot olyanok, akik előtte egyáltalán nem horgásztak, és azok is sokan voltak, akik korábban felhagytak ezzel a hobbival, és most újra kezdték” – magyarázta. Szavai szerint egyesületük, a Duplakukac Horgászegyesület tagjainak száma így körülbelül 3 ezer főre nőtt. Ők egyébként 10 százalékos kedvezményre jogosító törzsvásárlói kártyát kapnak.

 

Beszélgetésünk középpontjában a kispesti boltjuk állt, ahová főleg a kerületből és Kőbányáról, de a főváros más régióiból és jó néhány Pest megyei településéről is érkeznek a vásárlók. Jelenleg igencsak pörög a webáruházuk forgalma is; mivel a netes rendelés nemcsak biztonságos, hanem kényelmes is, így ez a tendencia minden bizonnyal tartós lesz.

fotó: facebook.com/Duplakukac-Feeder-Team

A tapasztalatok azt mutatják, vevőik többsége a pontyhorgászat híve: legtöbben közülük feeder bottal „üldözik” a halakat, őket követik a bojlisok, majd az úszós technikák és a hagyományos fenekező módszer kedvelői. Horgász olvasóink számára biztosan nem újdonság, hogy a feederezésen belül a legnagyobb népszerűségnek jelenleg a method technika örvend, amely az egyik leghatásosabb „fegyver”, ha  finomszerelékes, állóvízi pontyhorgászatról van szó. „A Duplakukac Feeder Team nevű, háromfős csapatunk számos methodos versenyen indul, illetve hétvégente rendszeresen szervez is megmérettetéseket” – folytatta Kádas József, akinek tapasztalatai azt mutatják, a vevők is rendkívül érdeklődők a methodos csalik, etetőanyagok és kiegészítők iránt.

 

Nem véletlen, hogy a többség az állóvizeket, legfőképpen a magántavakat látogatja, ahol rövid idő alatt is sok jó halat foghat – persze a horgászatban semmi sem biztos, és éppen ez az egyik szépsége. Különösen igaz ez a természetes vizekre, például a nagy Dunára, amely nem feltétlen kezdőknek való terep, ám ha a horgász tudja, mit csinál, hatalmas sikerélményekben lehet része. „Rengeteg hal, köztük igazi óriások is lakják. Ugyanakkor például a Balaton halállománya is rendkívül gazdag, mint ahogy sok más természetes vizünkké, köszönhetően a kereskedelmi célú halászat megszűntetésének, illetve annak is, hogy a vizek többségének lelkiismeretes kezelője van, aki gondozza és rendszeresen telepíti is őket” – tette hozzá.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.