2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mire számíthatnak a bajkeverők?

Főoldal>Közélet>Mire számíthatnak a bajkeverők?
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. augusztus 08. 08:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A nyár elején új kötelezettséggel bővült a Hatósági iroda feladatköre, mely a kerület rendjének megőrzését hivatott szolgálni. Az erről szóló rendeletről Azari Zsuzsanna irodavezető adott nekünk tájékoztatást.

"A Hatósági iroda feladatai igen szerteágazóak. Munkánk oroszlánrészét a működési engedélyezéssel és a bejelentés köteles tevékenységgel kapcsolatos feladatkörök teszik ki. Sokféle típusú regisztrációt is intézünk, hozzánk tartoznak a teljesség igénye nélkül a játéktermek, vásárok, piacok nyilvántartásba vétele, a vállalkozások tevékenységének ellenőrzése, zenés-táncos rendezvények engedélyezése . A mezőgazdasági és állattartási ügyek is nagy részét teszik ki a munkánknak, mi adunk engedélyt bizonyos fajta állatok tartására, ebnyilvántartást vezetünk, növényvédelmi panaszokat is intézünk. Ezek mellett felügyeletünk alá tartoznak a hagyatékkal kapcsolatos ügyintézések, illetve általános ügyfélszolgálati feladatokat is ellátunk.

 

Irodánk június 1-jétől újabb feladattal gyarapodott, a kirívóan közösségellenes magatartások meghatározása és szankcionálása a Hatósági iroda berkeibe került. Ez azt jelenti, hogy ha valaki kirívóan közösségellenes magatartást valósít meg, azt mostantól rendelet szabályozza, melyet mi kezelünk. A közösségi létet zavaró tényezők széles skálája tartozik a rendelet alá. Szabályozza többek között a területhasználat lehetőségeit, a közterület tisztaságának védelmét, a közutakkal kapcsolatos rendelkezéseket, vendéglátó üzletek nyitvatartását, a közterületi szeszesital fogyasztást, a zöldfelület védelmét, a felelős állattartás szabályait, az alapvető higiéniai követelményeket, valamint a játszótári és sporttéri dohányzást.

 

Mivel a szabályozás újkeletű, ezért intézkedésre még nem került sor az említett problémakörökben. Nem árt tudni, hogy ha valaki kirívóan közösségellenes magatartást valósít meg, arra pénzbírság szabható ki, a helyszínen 50 ezer forintig, ezt követően 150 ezer forintig terjedően. Természetesen az itt élőknek lehetősége nyílik arra, hogy bejelentsék, ha ilyen magatartást észlelnek környezetükben. A bejelentést megtehetik a 3474665-ös telefonszámon, az azarizsuzsa@hivatal.kispest.hu email címen, vagy személyesen a Polgármesteri Hivatalban. Bízom benne, hogy a rendeletnek lesz visszatartó ereje, hiszen mindannyiunknak az az érdeke, hogy nyugodt körülmények között tudjunk együtt élni a kerületben."

 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.