2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.ad72132a2b42.jpg]

Rendben elindult a tanév

Főoldal>Közélet>Rendben elindult a tanév
 
Írta: Pászti András
2013. szeptember 10. 14:54
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Amellett, hogy éves szinten átlagban plusz négyhavi bért juttat a pedagógusoknak a kormány szeptembertől, az új tanév egyik legfőbb újdonsága, hogy délután négyig szerveznek foglalkozásokat a gyerekeknek az általános iskolákban – mondta el lapunknak Földesi Gyula országgyűlési képviselő, külön kiemelve, hogy a diákok fele idén ingyen kapott tankönyvet.

Az új tanévben a pedagógusok és a szülők közül sokan a pénztárcájukon érezhetik megújult közoktatási rendszer előnyeit: a tanárok és tanítók havonta 30-80 ezer forinttal vihetnek haza többet. Ezzel átlagosan évi plusz négyhavi bért juttat a kormány pedagógusoknak – hangsúlyozta Földesi Gyula, aki emlékeztetett: a Bajnai kormány egyhavi fizetést elvett a tanároktól. – Nem egyszerű fizetésemelésről van szó, hanem a pedagógus életpályamodell bevezetéséről, amire már régóta vártak tanárok. Földesi Gyula szerint ez azért fontos, hogy a pedagóguspálya presztízse növekedjen, hiszen ebben az esetben az oktatás színvonala is emelkedik. Az Országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottságának tagja azt is fontos újdonságnak nevezte, hogy az összesen 1,2 millió iskolás gyerek csaknem fele – az első évfolyamosok, nagycsaládosok és a rászorulók – idén ingyen kapták a tankönyveket. Az elmúlt hetek riogatásaival kapcsolatban elmondta: a gyermekek, a szülők és a pedagógusok nyugalma érdekében megkérjük az egymással hatalmi harcot vívó bukott baloldalt, hogy hagyja nyugodtan dolgozni az iskolákat! Az iskolai tanév rendben megkezdődött, egyedül a hatalmi harcot vívó baloldali politikusok zavarják a nyugodt munkát.

 

Földesi Gyula

 

Délután négyig iskola

 

– A délutáni iskola nagyon sok előnnyel jár a tanulók, szülők, családok számára, számos lehetőséget biztosít az iskolai kollektíváknak a délutáni elfoglaltságok optimális kialakításához. Minden intézmény saját pedagógiai programjának, arculatának, specialitásainak megfelelően tudja a délutáni foglalkozásokat megtervezni – fogalmazott Kudett Gyuláné, a KLIK kispesti tankerületi igazgatója.

 

– Gondoljunk csak arra, hogy mi minden férhet bele a délutánokba! Sportfoglalkozások, ezen belül úszásoktatás, zeneórák, napközi vagy tanulószobai foglalkozás keretében felkészülés a következő tanítási napra, tehetséggondozás, versenyekre való felkészülés, korrepetálások és minden, amit az adott intézmény pedagógusai jónak, hasznosnak ítélnek tanítványaik számára – mondta a szakember. Az új rendszer célja, hogy a tanulók minél inkább személyre szabott felkészítést, támogatást kapjanak fejlődésükhöz, és hasznosan töltsék a délutánt. A törvény lehetőséget biztosít a szülőknek, hogy gyermekük számára felmentést kérjenek az iskola igazgatójától a délutáni foglalkozások alól, így például az igazolt sportolók edzései, vagy a magántanári foglalkozások továbbra is megoldhatók. A tankerületi vezető asszony kérdésünkre elmondta, Kispesten minden iskolában rendben elkezdődött a tanév.

 

A változásokról megkérdeztünk egy háromgyerekes édesanyát, aki kifejezetten örül, hogy az unalmas napközi helyett hasznos elfoglaltságokon vehetnek részt a gyerekek, amíg ő vagy férje a délutánig tartó munka után értük tud menni.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.