2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.e9a1df6c561a.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.7e87d4445177.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.4beb6d26a130.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.8560afd71195.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.4b0fc2683c0b.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.b904158eed1f.jpg]

Sugárzó arcok a nyári táborokban

Főoldal>Közérdekű>Sugárzó arcok a nyári táborokban
 
Írta: Szerk.
2017. július 24. 10:17
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Sorra érkeznek a vidám élménybeszámolók a Kispesti Társaskör Egyesülthez. A gyermekek és szüleik boldogan osztják meg táborozási élményeiket, amelyet dr. György István budapesti kormánymegbízott felajánlott adományából támogatott a civil egyesület. Dr. György István, valamint a Kispesti Társaskör Egyesület vezetője, Dódity Gabriella gyermekenként 15 ezer forintot osztott ki május végén.

Még javában tombol a nyár és zajlanak a táborok. Mosollyal teli élménybeszámolók és köszönetáradat érkezett a Kispesti Társaskör Egyesülthez. Mint arról korábban is beszámoltunk,  idén is több mint kétszáz kőbányai és kispesti gyermekek táborozását támogatja dr. György István budapesti kormánymegbízott a hagyományos, „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!”elnevezésű jótékonysági koncertjén összegyűlt nagylelkű felajánlásokból.

 

 

Kispesten közel 130 gyermek nyújtotta be pályázatát a Kispesti Társaskör Egyesülethez. Mivel senkit nem szerettek volna elutasítani, megemelték az összeget, így idén mindenki megkaphatta a 15 ezer forintos támogatást.

 

Lapunk szemezgetett a Kispesti Társaskör Facebook oldalán megjelent élménybeszámolókból, ahonnan kiderült, hogy a jótékonysági koncerten összegyűlt adományok nagyon jó helyre kerültek.

 

A Cápa országos bajnokságra készült Papp Roxána a nyári úszótáborban.

 

 

Bodnár Mira anyukája is megosztotta kislánya táborozási élményeit. Mira a Kispesti Eötvös József Általános Iskola által szervezett angol, gyermekjóga-és kézműves táborban töltötte a pihenését.  Testvérére, aki szintén részesült a 15 ezer forintos támogatásban, még most várnak kalandok.

 

 

Csánki Levente a Kétfejű Sárkány bábos táborban töltött el néhány napot. Levi édesanyja tolmácsolta a kisfiú élménybeszámolóját:

 

- Gyöngyi és Eszter néni aranyosak voltak, egy-két kisgyerekkel összebarátkoztam, gyorsan eltelt az egy hét. Tetszettek a foglalkozások, az első napon rajzoltam egy szép bolygós képet, a többi napon többféle sárkányt készítettünk, amit a tábor utolsó napján haza tudtam hozni emlékbe. Készítettem egy harmonika sárkányt, egy papír sárkányt és egy marionett sárkányt, és az utolsó napon volt egy sárkányos, zenés bemutatónk. Szeretem ezt a tábort, jövőre is szeretnék menni. Annyira örültem, mint amekkora a WY Canis Mayoris. / A Napnál jóval nagyobb óriás csillag.

 

 

Hat éve töretlen siker a jótékonysági koncert

Dr. György István a Póka Egon Experience-szel 2011 óta minden évben megrendezi az immár hagyományos, „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!” elnevezésű jótékonysági koncertet. Az ötlet Dódity Gabriellától, a Kispesti Társaskör elnökétől származik, aki évről évre segítséget nyújt a szervezésben.

 

 

 

Az elmúlt hat évben összesen 15 millió forintot gyűjtöttek össze a koncerteken, ebből a Minden Gyerek Lakjon Jól és a Down Alapítványt támogatták, máskor kőbányai és kispesti Gyermekek Átmeneti Otthonainak lakóit lepték meg számítógépekkel és fitnesz eszközökkel, valamint a kispesti Eszterlánc Bölcsőde sószobájának kialakításához is hozzájárultak.

 

 

De az idősekre is gondoltak: Kőbányán és Kispesten működő idősotthonok számára szereztek be gyógyászati segédeszközöket, háztartási gépeket és masszázsfoteleket. Az elmúlt két évben pedig gyermekek táborozására fordították a befolyt összeget.

 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.