2023. szeptember 30., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus
július
június
május
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.9e6dd0d6c05a.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.ff2599fad001.jpg]

Szívügyük Kispest szépítése – díjjal ismerték el őket

Főoldal>Közülünk>Szívügyük Kispest szépítése – díjjal ismerték el őket
 
Írta: Szerk.
2022. június 01. 11:03
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A zöldterületek gondozásában, környezetük szépítésében, védelmében, mutatnak példát mindazok, akik átvehették a Zöld Kispestért polgármesteri díjaikat a KMO Művelődési Központ és Könyvtárban tartott ünnepségen.

A 2008-ban alapított Zöld Kispestért polgármesteri díjat magánszemélyek, lakóközösségek, társadalmi és civil szervezetek, intézmények és vállalkozások kategóriákban osztották ki: az elismertek amellett, hogy élen járnak kerületünk szépítésében, a környezeti nevelésben, a természet szeretetére, védelmére történő nevelésben is példát mutatnak.

 

Zöld Kispestért polgármesteri díjban részesült:

 

Ajtay Szilárd, a 10 millió Fa elnevezésű országos közösség helyi tagja, a kispesti közösségi kertalakítás tevékeny részese. Vezetésével 39 fát ültettek kerületünkben a kezdeményezés kispesti önkéntesei, akik a fák gondozását is vállalták.

 

Bonnyainé Virágh Krisztina és Untisz Beáta, a Kispesti Árnyas Óvoda óvodapedagógusai, akik munkájuk során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a rájuk bízott gyermekeket a környezet védelmére, szeretetére neveljék.

 

Ilyés Sándor és felesége, Bem utcai lakosok, akik az ingatlanjuk előtti közterületet odaadóan gondozva és alakítva mutatnak példát a ház lakóközösségének tagjainak, fiataloknak és időseknek egyaránt.

 

Köhler György és felesége, Fadrusz utcai lakosok, kiknek házuk előtti virágoskertje az utca színfoltjának számít. Az évekkel ezelőtt kialakított zöldterületet nagy becsben tartva gondozzák és szépítik.

 

Lukács László és felesége, akik a Villanytelep utcában lakva hosszú évek óta gondozzák és szépítik a házuk előtti közterületi zöldterület; példájukat azóta sokan követték, így jól látható, hogy népszerű lett a környéken a kertek gondozása.

 

A díjat megkapta a Hunyadi utca 23-33. közötti előkerteket gondozó lakók közössége is. Patasics Lajosné, Kiss Mihályné, Lukács Lászlóné és fia Lukács András, Bató Rita, Lukácsné Matta Szilvia, Vass Józsefné, Csányi Krisztián, Balogh Imréné, Barna Sándorné, Szarvas Jánosné és Tóth Tiborné összefogtak, s a korábban elhanyagolt előkertet – időt és pénzt nem sajnálva – tették rendbe, sőt. A kert Kispest egyik legszebbje lett lelkes munkájuk nyomán.

 

Zöld Kispestért polgármesteri díjat kapott az Aranykatica kert is, amely kerületünk második civil közösségi kertje, s amelyet 9 évvel ezelőtt alakítottak ki a Forrásház mellett, a Dobó Katica és Arany János utca mentén.

 

A díjat megkapta a Wekerlei Kultúrház is, amely – ahogy a méltatásakor elhangzott – jelentős „zöld” hagyományokkal rendelkezik: munkatársaik amellett, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a környezeti nevelésre, tudatos környezetszépítéssel alakítják környezetüket s mutatnak példát kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

Fotók: uj.kispest.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.