2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.bd2968e4595f.jpg]

Tornaterem és csatorna is épülhet

Főoldal>Közélet>Tornaterem és csatorna is épülhet
 
Írta: Pászti András
2013. április 20. 08:48
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Kossuth téri piac parkolási gondjairól is szó volt a csütörtöki testületi ülésen, ahol a döntöttek az Erkel Iskola új tornatermének felépítéséhez szükséges fejlesztési hitel felvételéről is.

 

Elfogadta a testület a XIX. kerületi rendőrkapitányság, a Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kispesti Tűzoltó-parancsnoksága és az Egészségügyi Intézet 2012. évi beszámolóit. Plánk Róbert kerületi rendőrkapitány elmondta, hogy a budapesti kerületek között a Kispesti Rendőrkapitányság a nyomozások eredményessége tekintetében a hatodik legjobbnak számít. A betöréses lopások és az autófeltörések száma csökkent, a nyaklánc-letépések viszont gyakoribbak lettek. A testület megköszönte a rendőrség eredményes munkáját. Az Egészségügyi Intézet beszámolójához kapcsolódóan a fideszes Mihály András javasolta, hogy az intézmény járjon utána, van-e lehetőség a vizsgálatra várakozók – különösen a diabéteszesek – várakozási idejének csökkentésére.

 

 

Mentességet kapnak a közterület-használati díj alól a humanitárius- és karitatív célokra, illetve sport- és kulturális rendezvényekre vonatkozóan. Az Erkel Iskola tornatermének felépítésére háromszáz millió forintnyi fejlesztési hitel felvétele zöld utat kapott a képviselők döntése nyomán.

 

A Kossuth téri piac körüli parkolási anomáliák megoldása érdekében fideszes módosító indítványra vizsgálják a környéken felszíni parkolók kialakításának lehetőségét. Az MSZP önkormányzati képviselőjének eredeti indítványában a szocialisták javaslatot tettek a kerületben alkalmazandó várakozási díjról szóló rendelet megalkotására. A jobboldali képviselők tiltakozásának köszönhetően visszavonták a javaslatot, így nem lesz a kerület utcáin fizetős parkolás. A piac körüli gondok megoldására a Centrum áruház volt – jelenleg magántulajdonban lévő és lezárt – parkolójának megnyitása is felmerült.

 

A képviselők zöld utat adtak a Főváros beruházásában végzendő csatornázási projektnek is, aminek köszönhetően 2013-2015 között a kerületben közel 140 ingatlant kapcsolnak be a szennyvízhálózatba, így szinte valamennyi kispesti háztartásba eljuthat a csatorna.

 

Az ülésen részt vett a kerület új főépítésze, Berencz Ibolya is.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.