2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Történelmi növekedést produkált a magyar gazdaság

Főoldal>Közérdekű>Történelmi növekedést produkált a magyar gazdaság
 
Írta: Szerk.
2022. február 15. 12:51
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Korábban még sosem bővült akkora mértékben a magyar gazdaság, mint a tavalyi évben: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) GDP-adatai 7,1 százalékos növekedést mutatnak, rávilágítva ezzel az Orbán-kormány adócsökkentésre, a családok és vállalkozások támogatására, beruházások ösztönzésére alapuló gazdaságpolitikájának eredményességére. Földesi Gyula, a kormánypárt választókerületi elnöke úgy fogalmazott: a Fidesz-KDNP kormányzása óta, az adócsökkentés politikájával Magyarország teljes gazdasági fordulatot hajtott végre.

Baloldali megszorítások, adóemelések helyett támogató gazdaságpolitikával, a beruházások ösztönzésével teremtett lehetőséget a nemzeti kormány a gazdaság újraindítására.  Mint kiderült, a magyar gazdaságnak nemcsak hogy sikerült elérnie a koronavírus-járvány előtti időszak teljesítményét, de végül meg is haladta – 3,1 százalékkal – azt: a 7,1 százalékos növekedés, amelyet a KSH friss GDP-adatai mutatnak a 2021-es év kapcsán, minden várakozást felülmúlt.

 

Szinte valamennyi ágazat jól teljesített, ezzel pedig Európai Uniós összevetésben is kiemelkedő teljesítményt produkált a magyar gazdaság, amelynek újraindítására kedvezően hatott, hogy a bruttó keresetek megduplázódtak az elmúlt 10 évben, s hozzávetőleg egymillióval dolgoznak többen, mint 2010-ben, a baloldal kormányzásának idején.  Ami pedig legalább ennyire fontos: a gazdasági növekedés a magyarok életét megkönnyítő kedvezmények és támogatások egész sorának adnak zöld utat, legyen szó a 13. havi nyugdíjról, amelyet a baloldal elvett, a kormány visszaadott az időseknek, a családi adóvisszatérítésről, a rezsicsökkentésről vagy éppen a 25 év alattiaknak járó szja-mentességről.

 

Ebből is látszik, mekkora téttel bír a közelgő országgyűlési választás: április 3-án a magyarok arról is dönthetnek, folytatódjon-e a rendkívül eredményes, támogatásokon alapuló magyar gazdaságpolitika. Ahogy a Fidesz friss közleményében fogalmazott: A választáson arról is döntünk, hogy a nemzeti kormánnyal folytatódik-e Magyarország gazdasági sikere, vagy gazdaságilag is visszazuhanunk a Gyurcsány-korszakba, amikor a baloldal tönkretette az országot, és saját alkalmatlanságának árát megszorításokkal szedte be a gyermekes családoktól, az idősektől, és a fiataloktól.

 

A kormánypárt emlékeztetett: míg a Fidesz alatt 7,1 százalékkal nőtt a gazdaság, Gyurcsányék alatt mínusz 7 százalékkal zuhant be. - A baloldal ma is ugyanazt a rossz, elhibázott gazdaságpolitikát erőlteti, amit kormányzása alatt követett. 2010 óta következetesen támadják a nemzeti kormány gazdaságpolitikáját. A baloldal miniszterelnök-jelöltje is egyértelművé tette, hogy ő maga is „roppant liberális” a gazdaságpolitikában és nagyra értékeli annak a Gyurcsány-Bajnai-kormánynak a politikáját, amely gazdaságilag tönkretette az országot, agyonadóztatta a magyar munkavállalókat, a vállalkozásokat, a családokat, kiárusította a nemzetgazdasági vagyont – egyértelműsítették, hozzátéve: Most is ugyanaz a Gyurcsány és Bajnai akar visszatérni. A baloldal soha nem Magyarország, hanem Soros és a hozzá hasonló külföldi spekulánsok gazdasági sikerében érdekelt. 

 

Földesi Gyula, a kormánypárt választókerületi elnöke úgy fogalmazott: a Fidesz-KDNP kormányzása óta, az adócsökkentés politikájával Magyarország teljes gazdasági fordulatot hajtott végre. „A gazdasági növekedésnek köszönhetően egyre több pénz jut a gyermekes családoknak, az időseknek, a fiataloknak, a magyar vállalkozásoknak, egyre több jut adócsökkentésre, béremelésekre és a vidék fejlesztésére. Magyarországnak előre kell, mennie nem hátra!” – egyértelműsítette.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.