2024. június 22., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.b1decfdd68a0.jpg]

Újra itt a havazás

Főoldal>Közérdekű>Újra itt a havazás
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. február 18. 08:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Újra jelentős csapadék hullott az országban, így Kispesten is. A kerület hó eltakarítási munkáiban a Közpark Nonprofit Kft. dolgozói oroszlánrészt vállalnak.

Több cég is dolgozik a kerületben a hóeltakarítási munkákon. Ezen a hétvégén is van dolguk bőven, az elmúlt napokban ugyanis újra többcentis hó hullott az országra. A burkolt utak, közjárdák megtisztítását az FKF Zrt. végzi. A megállóhelyek takarításáért az azokat üzemeltető közlekedési vállalatok (BKV, Volán) a felelősek. A kerület kezelésében lévő közterületi járdák (parkokban, tereken, sétányokon átvezető gyalogjárdák) tisztításáról a kispesti önkormányzat megbízásából a Közpark Kft. gondoskodik.

Ide tartoznak Kispest kiemelt terei, sétányai, az egészségügyi intézmények környéke, a kerékpárutak, valamint a köztereket és közparkokat övező járdák Ez összesen mintegy 25 ezer négyzetméternyi területet jelent. A hóeltakarítási munkálatokban a kerületi lakosoknak is bőven akad dolga, a hatályos törvények értelmében minden ingatlan tulajdonosnak kötelessége az ingatlan és az úttest közötti járda szakasz síkosság-mentesítése. Érdemes a feladatot gondosan elvégezni, hiszen saját és környezetünk épségének megőrzése mellett az is fontos, hogy baleset esetén a felelősség az ingatlan tulajdonosát vagy adott esetben a társasház lakóközösségét együttesen terheli.

Figyelem, a fák védelméről szóló 346/2008-as kormányrendelet értelmében mintegy másfél éve tilos – közútfelület kivételével – a nátrium-klorid, vagyis a só használata síkosság-mentesítéshez, sőt, ha valaki ezzel szórja föl a járdát még pénzbírsággal is büntethető.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.