2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.dddded3f65ad.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.62eb1e2342d9.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.0e8253705bef.jpg]

Utcára tették a Wekerlei Polgári Egyesületet - A polgári értékrend szúrta Karácsonyék szemét?

Főoldal>Közülünk>Utcára tették a Wekerlei Polgári Egyesületet - A polgári értékrend szúrta Karácsonyék szemét?
 
Írta: Szerk.
2022. szeptember 01. 12:44
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Talán maradhatnának, ha kitűznék a szivárványos zászlót? – vetette fel a kérdést Dódity Gabriella, miután fény derült rá, hogy a Fővárosi Önkormányzat elfogadható magyarázat nélkül kitette a tulajdonában álló bérleményből a Wekerlei Polgári Egyesületet. A kormánypárti fővárosi képviselő előterjesztést nyújtott be a Fővárosi Közgyűlésben, amelyben azt kérte Karácsony Gergelyéktől, engedjék meg, hogy maradhasson, de a fővárosi baloldal ezt még megtárgyalni sem volt hajlandó.

- A baloldal leszavazta, hogy a Wekerlei Polgári Egyesület ügyét megtárgyaljuk, így október 31-én utcára teszi őket a főváros – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella a Fővárosi Közgyűlés augusztus 31-ülését követően. Lapunknak nyilatkozva a fővárosi képviselő úgy fogalmazott, az a tény, hogy elfogadható magyarázat nélkül mutattak ajtót nekik, több kérdést is felvet: „Vajon a civil szervezet által képviselt polgári értékrend szúrja Karácsony Gergely szemét? És ha kitűznék a szivárványos zászlót, akkor esetleg maradhatnak? – játszott el a gondolattal.

 

Dódity Gabriella elmondta, a bérleti szerződés felmondásáról szóló előterjesztésben olvasható valami indoklásféle: arra utalnak, hogy Kispest már régóta szeretne egy kiállítóhelyet Katona Áron Sándornak, neves festő- és zománcművésznek. A dolog szépséghibája, hogy a művésznek alig pár lépésnyire innen, a KÁS-ban van állandó kiállítása.

 

Az egyesület Hiller Istvánt is megkereste. A kerület MSZP-s országgyűlési képviselője a fővárosnál rákérdezett az érthetetlen döntés okára, s azt a választ kapta, hogy a kormányzati megszorítások miatt nincs módja a fővárosnak meghosszabbítani a WPE bérleti szerződését. - Ha megszorításokra hivatkoznak, mi értelme elutasítaniuk azt a bevételt, amelyet a bérleti díjat rendszeresen fizető egyesülettől kapnak? – tette fel a költői kérdést Dódity Gabriella, aki szerint egyértelmű, hogy politikai alapú döntés született.

 

A képviselő kitért arra is, nemrég a kormányt alaptalanul vádolta a baloldal civilüldözéssel, miközben most elfogadható indok nélkül utcára tesznek egy civil szervezetet. Ráadásul úgy, hogy a helyiség további hasznosításáról sincsenek hírek, nem tudni, mi lesz a jövőben ott. A több mint száz fős Wekerlei Polgári Egyesület kulturális, művészeti és közművelődési programokat, kiállításokat szervez a kispestieknek a Kós Károly téri közösségi helyiségben, amelyet ráadásul fejleszt is: legutóbb vizesblokkot alakítottak ki benne, saját költségükön.

 

Földesi Gyula: Méltatlan helyzetbe hozták az egyesületet!

 

- A Karácsony-féle főváros nyílt támadást indított a civilek alkotta Wekerlei Polgári Egyesület ellen, hangsúlyozta lapunknak Földesi Gyula. Kispest és Pesterzsébet Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, méltatlan helyzetbe hozták az egyesületet.

 

Szerinte ahelyett, hogy ellehetetlenítik őket, sokkal inkább köszönetet kellene mondaniuk nekik azért az értékmentő és -teremtő munkáért, amelyet közel tíz éve végeznek. - 2014-ben a WPE kezdeményezte a kispesti országzászló újrafelállítását, ahol a nemzeti összetartozás és az emlékezés jegyében minden év június 4-én egybegyűlik a kispesti polgári oldal – mondta. Hozzátette: - A kormány a legmesszemenőbbekig kiáll a civil szervezetek mellett, így jómagam is minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy a Wekerlei Polgári Egyesület tovább folytathassa tevékenységét.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.