2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Zsokéoktatás Kispesten

Főoldal>Közélet>Zsokéoktatás Kispesten
 
Írta: Bazsó Zoltán
2011. április 04. 15:20
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szeretnél sztárzsoké lenni? A Nemzeti Lóverseny Kft. és Kispesten a Szegfű utcában működő Jerikó Keresztény Humán Gimnázium Széchenyi István Lovas Tagozata négyéves érettségit adó galopplovas szakképzést indít idén szeptembertől.

Dr. Bokor István igazgató a kispest.info-nak elmondta, a gimnáziumi oktatás keretein belül lovas szakirányú tagozatot is szeretnének indítani 2011 szeptemberétől. Céljuk, nemzetközi szintű versenylovasok képzése (hazai és külföldi szakmai gyakorlattal) a honi lóversenyzés számára.

 

Az intézmény vezetőjétől megtudtuk, a legjobbak nemzetközi karrier-lehetőséghez juthatnak egy olyan sportágban, amely az egész világon nagy népszerűségnek örvend, és kiemelkedő kereseti lehetőséget kínál. A tanulók a középiskola négy éve alatt megismerhetik a korszerű versenylovaglás technikáját és taktikáját, a sportág történetét, teljes szabályrendszerét, a versenyló tartás feltételeit, a lóápolástól az egészségvédelemig. A harmadik évtől pedig megkezdhetik galopp-versenylovas pályafutásukat.

 

Az oktatási intézmény együttműködik a Nemzeti Lóverseny Kft.-vel. A gimnázium lovas tagozatán elméleti képzést a kispesti intézményben (Szegfű utca 10.) kapnak majd a leendő zsokék, míg a gyakorlati ismereteket az Nemzeti Lóverseny Kft. Alagi Tréningközpontja és a budapesti Kincsem Park biztosítja. Jelentkezéshez szükséges egy fényképes önéletrajz (súly és magasság adatokkal), lovas tudás előnyt jelent. A tájékoztató alapján a könnyű testsúly feltétel (a felnőtt versenylovas ideális testsúlya 53-55 kg).

Május 28-án szülői értekezlettel és egészségügyi alkalmassági vizsgával egybekötött nyílt napot tartanak Dunakeszi – Alagon, a Nemzeti Lóverseny Kft. Alagi Tréningközpontjában. Részletes információ a 06-70-212-3842-es telefonszámon, valamint a zsokeiskola@gmail.com e-mailcímen és a 450-0672-es faxon kérhető a képzésről és a nyílt napról is.

 

A hat évfolyamos gimnázium tizennyolc éves működéssel a háta mögött a XIII. kerületből költözött 2009 januárban Kispestre, Puskás és Bozsik egykori iskolájának Szegfű utcai épületébe. A hagyományos gimnáziumi tantárgyak mellett oktatási rendszerük kiemelt programja a történelem-angol tagozat. Az angol nyelv mellett kilencedik évfolyamtól német, olasz, francia és latin nyelveket is tanulhat az oktatási intézmény 320 fős diáksága. Az oktatási intézményről személyesen a Szegfű u. 10. alatti épületben vagy telefonon a 239-4788-as és a 349-9198-as telefonszámokon lehet érdeklődni. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.