2020. október 31., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Lackner Csaba: „Kemény lesz a következő öt év, b…z­meg. Hajtani kell a biciklin rendesen, hogy ne kelljen utána sokat dolgozni”

Főoldal>Közélet>Lackner Csaba: „Kemény lesz a következő öt év, b…z­meg. Hajtani kell a biciklin rendesen, hogy ne kelljen utána sokat dolgozni”
 
Írta: Szerk.
2019. október 11. 16:17
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
„Kemény lesz a következő öt év, b…z­meg. Hajtani kell a biciklin rendesen, hogy ne kelljen utána sokat dolgozni” – mondja Lackner Csaba MSZP-s képviselő a kispesti korrupcióról nemrég kiszivárgott hangfelvételen utalva arra, mi várható, ha megnyerik a vasárnapi választást. Egyértelműen látszik, hogy üzletként tekintenek Kispestre.

A korábbi hangfelvételeken az elmúlt évekről beszélt Lackner Csaba, arról, hogyan osztozkodott a baloldal a pénzen és a hatalmon. Az egyik felvételen azonban a szocialista képviselő-jelölt arról is beszél, hogy már a következő öt évre is megvan a tervük. 

Az MSZP-s képviselő korábban azt ecsetele, hogy hülye, aki a kerületi politikában nem keresi meg az évi százmilliót, vagy, hogy ha a DK-t megszerzik, akkor még több pénzt lehetett volna keresniük.

De azt is elárulta már a hanfelvételeken, hogy egy ügylet után Kránitz Krisztiánnak, a vagyonkezelő vezetőjének 12 milliót, Gajda Péternek pedig 3 milliót kellett adni.
A hangfelvételekből kiderült az is, hogy Gajda Péter, Lackner Csaba, Kránitz Krisztián és az MSZP-s képviselő, Somogyi Lászlóné férje, aki milliárdos nagyságrendben nyert önkormányzati beruházásokat a hozzá köthető cégekkel, ingatlanokba fektették a vagyonukat. Gajda Péter itthon vásárolt be Lackner állítása szerint, ahogy mondja:  „Hát, ingatlanokat vásárolt. Most is szereztem neki ingatlant”. Somogyinak Miamiban van háza. A Magyar Nemzet pedig talált egy luxus tengerparti nyaralót, amelyet tavaly vásárolt Kránitz Krisztián, akinek 2018-as vagyonbevallásában valamiért nem szerepel ez az ingatlan.

 

Jönnek újak, az új éhesek

És, ha mindez nem lenne elég, a Magyar Nemzet cikke szerint még azt is elárulta Lackner Csaba, hogy az ellenzéki összefogás többi pártjának politikusai veszélyt jelentenek Gajda Péterre, az ellenzéki összefogásból jövő új, pénzéhes momentumos, DK-s és párbeszédes politikusok kompromittálhatják a polgármestert. „Elmondom, hogy mi a baj. Amit mondtam a Zsomborról, hogy annyira sok fiatal éhes ember teszi be a lábát az önkormányzatba, hogy vannak dolgok, amiket nem tud kontrollálni [Gajda], és nem akarja már, hogy ráégjen. Kopnak ki az idősek, jönnek az újak, az új éhesek, és ezek az új éhesek ugyanúgy rá tudnak égni” – vázolja fel a polgármester félelmeit Lackner. A megszólalásában emlegetett éhes fiatalember Guzmics Zsombor, az Építéshatósági és Városfejlesztési Iroda vezetője.
Mivel a kispesti kerületvezető érzi a veszélyt, ezért már csak egy ciklust vállal: „Ő azt mondta, hogy ez az, amit szeretne még megcsinálni, az utolsó öt év, mert még úgy érzi, úgy, hogy ne bolonduljon meg, neki még ez fér bele” – mesélte Lackner. A képviselőnek nem tetszett a polgármester terve, mondván, hogy „vele mi lesz később, ha ő még szeretne maradni?”, és cserébe csak annyit kért a kerületvezetőtől, hogy „akkor viszont ebben az öt évben együtt kell végigtolni mindent”.

 

A Magyar Nemzetben további részleteket olvashatnak a kispesti baloldal botrányos ügyeiről, amelyekben meghallgathatják a hangfelvételeket is. 

Fotó: Facebook 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.