2024. február 23., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
május
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Lackner Csaba: "Ha a kerületi politikában nem keresel évi százmilliót, hülye vagy"

Főoldal>Közélet>Lackner Csaba: "Ha a kerületi politikában nem keresel évi százmilliót, hülye vagy"
 
Írta: Szerk.
2019. október 11. 10:54
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
„Vannak, akik azt mondják, ha nem keresed meg az évi százmilliót a kerületi politikában, hülye vagy” – legalábbis Lackner Csaba kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő szerint, aki a Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott, több órás hangfelvételen, a jelek szerint drogpartin beszél arról, hogyan osztozkodtak a pénzen és a hatalmon a baloldali képviselők az elmúlt években.

Döbbenetes hangfelvételek láttak napvilágot nemrégiben. A többórás hanganyagon Lackner Csaba MSZP-s képviselő és baráti társasága a jelek szerint drogozás közben arról beszélgetnek, hogy hogyan osztozkodnak a pénzen és a hatalmon a baloldali képviselők.
A képviselő ugyanis azt ecseteli egy társaságban, ahol elmélkedés közben egy fehér port tartalmazó zacskót a ventilátor előtt szárít: "ahol a pénz elosztásáról döntenek, ott a hatalom, ott a pénz, ott az erő". Hogy milyen pénzekről beszélhetnek, csak sejthetjük, hiszen az is elhangzik: Kispest Önkormányzata tavaly felvett 1 milliárd forint hitelt úgy, hogy közben majdnem 800 millió forint tartaléka is volt a kerületnek. És mindez elmondása szerint Kránitz Krisztián MSZP-s képviselőn, a vagyonkezelő vezetőjén ment keresztül, „senki nem sajnálta tőle” – bármit is jelentsen ez.
„Aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmillió forintot, az hülye. És az is igaz, hogy aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza” – hangzik el Lacknertől. És még a mértéket sem kell találgatnunk.

– Én azt a pénzt, amit megkeresek havonta, legalább nyolc, kilenc vagy tíz új építésű, 40-50 négyzetméteres ingatlanomnak kellene lenni, hogy azok kiadásából azt a havi bevételt tudjam fedezni. Ezek értéke 300-400 millióra is rúghatna. Ahhoz, hogy másfél milliót mindenféle munka nélkül beszedjél. A lakás után az szja-t le kell adóznod, meg ugye be kell vallanod, hogy honnan a f…szomból van – vázolja fel Lackner. Majd azt is hozzáteszik: „ezért csinálta Péter k@va okosan”, utalva Gajda Péterre, de ezt a gondolatmenetet végül nem fejtik ki bővebben. Arról egy másik hangfelvételen beszélgetnek, hogy Gajda Péter itthon ingatlanokba fekteti a pénzét.  

 

Kránitz 12 milliót, míg Gajda „csak” 3 millió forintot kapott egy ügylet után

A hangfelvételekből az is kiderül, hogy Kránitz Krisztián (a felvételeken Krinyó) azért nem lehet önkormányzati képviselőjelölt a 2019-es önkormányzati választáson, mert mindenki tudja róla, „rengeteg pénzt rakott zsebre”, de nem osztott vissza, ezért a tagság kihúzta őt a képviselőjelöltek közül.

„Mivel [Kránitz] nem oszt vissza a Buránynak (Burány Sándor, Kőbánya és Kispest MSZP-s országgyűlési képviselője) sem, és nem oszt vissza senkinek, innentől kezdve a Sanyi szerintem aláb…szott neki” – hallható a felvételen.
Igaz, Lackner azt is hozzáteszi: amennyit Kránitz zsebre rakott, azon ő kacagott, de most ő van kipécézve. Lackner azt is elmesélte, hogy egyszer úgy nyúlt le róla Kránitz 12 millió forintot, hogy semmi köze nem volt a projekthez.

„Lenyúlt rólam a Kránitz 12 millió forintot úgy, hogy semmi köze nem volt hozzá. Odamentem a Gajdához, és megmondtam neki, hogy figyelj, az embered kicsit szemtelen és nem tudom, hogy neki miért kéne adnom. Azt mondta a Péter, tudod milyen a Krinyó, szemtelen, én sosem voltam olyan éhes, mint ő, döntsd el te, hogy adsz neki vagy sem” – mondja Lackner, aki ezután arra is kitért, hogy az MSZP-s képviselő, Somogyi Lászlóné férje, a milliárdos nagyságrendű önkormányzati megbízásokat kapó vállalkozó miatt kellett végül pénzt adniuk Kránitznak.

 

"Azt mondta a Péter (Gajda), tudod milyen a Krinyó, szemtelen, én sosem voltam olyan éhes, mint ő, döntsd el te, hogy adsz neki vagy sem”

 

„Rendben, elraktuk magunknak a pénzt, majd az utolsó pillanatban a Somogyi kitalálta, hogy ő mégis akar magának még munkát szerezni, és mégis adjuk oda a Kránitznak a pénzt. Utolsó pillanatban jól van, kivettem a milliókat a zsebemből, és b…g odaadtuk neki. Tudod, hogy adtuk oda? Bent az irodában elvette, és így vette el: megköpködte, hogy tök jó, ezért megdolgoztam. Csak azért, hogy befogja a pofáját. Utána odamentem a főnökhöz, hogy van az, hogy a Krinyónak 12 milliót kell adni, neked meg csak hármat. Hogy van ez? Utána behívta magához, volt ott utána egy kis perpatvar meg csetepaté, hangzavar, de úgy jött ki, tudod jól, hogy milyen a Krisztián, lehet, hogy egyszer utoléri a vég, mert éhes. Mondom jó főnök, akkor ezt a pénzt így rászántuk, rendben, akkor érje utol a vég” – hallható a felvételen.

 

Folytatjuk.

További részletek a Magyar Nemzet oldalán olvashatóak, ahol a hangfelvételeket is meghallgathatják.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.