2024. február 23., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
május
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Lackner szerint a baloldal ingatlanokba fekteti a vagyonát

Főoldal>Közélet>Lackner szerint a baloldal ingatlanokba fekteti a vagyonát
 
Írta: Szerk.
2019. október 11. 15:43
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Lackner Csaba MSZP-s képviselő a pénz és a hatalom elosztásáról is beszél azokon a hangfelvételeken, amely a Magyar Nemzet és a HírTV birtokába jutott. A jelek szerint drogpartin készült hangfelvételeken egyebek mellett az is szóba kerül, hogy a kispesti városvezetők a vagyonukat ingatlanokba fektették. Az egy héttel ezelőtt nyilvánosságra került felvételen egyértelműen felismerhető Lackner, Gajda Péter mégis azt állítja, nem ismeri fel barátját, focistársát, akinek az esküvőjén is ott volt. Sőt, még utolérni sem tudta egy hét alatt. Érdekes, mert a Hír TV kétszer is találkozott vele, igaz, Lackner semmit nem mond.

Lackner Csaba korábban már elmondta a hangfelvételeken, hogy aki a kerüelti politikában nem keres évente 100 millió forintot, az hülye. Gyakorlati tanács is elhangzott Lacknertől a hangfelvételen, hogy aki jól csinálja, az nem a kerületi büdzséből veszi el a pénzt, hanem a megbízott vállalkozók osztják neki vissza.    

A hangfelvételek tanúsága szerint Gajda Péter, Kránitz Krisztián és Lackner Csaba ingatlanokba fekteti a pénzét. Jól kereshet Somogyi Lászlóné MSZP-s önkormányzati képviselő férje – egyes hírek szerint volt férje -, Somogyi László vállalkozó is. Az üzletember rendszeresen feltűnik olyan kispesti projektek építkezésein, amelyeket papíron nem az ő cége, az Anildia Kft. nyert, ám az alvállalkozókkal, kivitelezőkkel mégis ő tartja a kapcsolatot. A hozzá köthető cégek milliárdos nagyságrendű önkormányzati megrendeléseket kaptak az elmúlt években.

 

Amerikai és spanyol házakat vettek

A hanganyagokból kiderült, hogy az üzletember érdekelt egy ingatlanban az Egyesült Államokban.

„2014-ben a Somogyi Laci elkezd engem pumpolni, hogy a Kránitz őt jól átb…szta, ki kell menni a háznak a papírjait elintézni, ki kell menni Amerikába, és megkért, hogy menjek ki vele. És addig-addig b…sztatott a Laci, amíg kimentem vele három hétre Miamiba” – árulta el Lackner a hangfelvételen. Míg az amerikai házról többet nem tudhatunk meg, addig bizonyos: Kránitz Krisztiánnak Spanyolországban van háza, amit a közelmúltban vásárolt. A Magyar Nemzet által megszerzett dokumentumok bizonyítják, hogy 2018. július 13-án létrejött egy adásvételi szerződés egy olasz állampolgárságú, nagy-britanniai lakcímű férfi és Kránitz Ferenc Krisztián kispesti lakos között. Az ingatlan az Orihuela (Orihuela-Costa) településhez tartozó Playa Flamencán található, Murcia városától keletre, Spanyolország dél-keleti részén, a Földközi-tenger partján. A közel 75 négyzetméteres házhoz egy kis, 52 négyzetméteres kert is tartozik, és csaknem 50 millió forintot ér.

A kispesti vagyonkezelő igazgatójának személyes vagyonát egyébként 200-250 millió forintra saccolta Lackner, ami azért érdekes, mert a 2018-as vagyonbevallása szerint pénzintézetek felé 23, míg magánszemély felé 45 millió forinttal tartozik.

 

Gajdának már „megvan”

Kérdésként merül fel, hogy vajon Gajda Péter polgármester tud-e ezekről az eltitkolt pénzekről és ingatlanvásárlásokról? A jelek szerint tud. Mint ahogyan azt korábban megírtuk, a kiszivárogtatott hangfelvételeken elhangzott, volt egy projekt, amelyből Kránitz Krisztián MSZP-s képviselőnek 12 millió forintot kellett adni, míg Gajda Lackner Csaba elmondása szerint megelégedett hárommal.
„És mibe rakta a pénzét?” – kérdezték a hangfelvételen Gajda Péter polgármesterrel kapcsolatban, olvasható a Magyar Nemzetben. „Hát, ingatlanokat vásárolt. Most is szereztem neki ingatlant” – válaszolta Lackner, aki egy újabb kérdés után azt mondta: nem szokta megkérdezni tőle, hogy amit kap, azt hova rakja. A polgármester se kérdezi meg Lacknertől.
A felek arról is beszélgettek, hogy Gajda Péternek ez lesz az utolsó ciklusa. A beszélgetésben résztvevő szocialista politikus rákérdezett Lacknernél, hogy miért lenne neki ez az utolsó. „Azért lesz, mert nyugodt életet akar magának. Azért, mert szerintem neki már megvan. Érted, hogy mi?” – kérdezett vissza Lackner Csaba. Egy ismeretlen megszólaló még hozzáfűzte: „De már most is megvan.”

 

Folytatjuk.

További részletek a Magyar Nemzet oldalán olvashatóak, ahol a hangfelvételeket is meghallgathatják. 

 

Nyitókép: magyarnemzet.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.