2021. október 16., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Lackner Csaba: Sokkal több pénzt lehetne keresni, hogyha a miénk lenne a kerületi DK

Főoldal>Közélet>Lackner Csaba: Sokkal több pénzt lehetne keresni, hogyha a miénk lenne a kerületi DK
 
Írta: Szerk.
2019. október 11. 12:32
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Napról napra hallgathattuk az elmúlt egy hétben a drogozással és kenőpénzekkel összefüggésbe hozott kispesti önkormányzati képviselő, Lackner Csaba hangfelvételeit, amelyeken arról beszél, hogyan osztozkodtak a hatalomról és a pénzről. Gajda Péter képviselőtársa egyik alkalommal azon dühöngött, hogy sokkal több pénzt kereshettek volna, ha övék lenne a kispesti DK, ha ők csinálják, amelyért állítólag Gajda Péter is rengeteget küzdött velük. Az a Gajda Péter, aki nem ismeri fel sporttársát, képviselőtársát a felvételen, de már arról is beszélt, hogy ha valóban Lackner beszél a felvételen, és kokainozott is, akkor vissza kell adnia a mandátumát.

Döbbenetes pénzosztásokról, üzletekről, mesés vagyonokról és lenyúlásokról is beszél Lackner Csaba baloldali képviselő azokon a hangfelvételeken, amelyeken egyebek mellett az is szóba kerül, hogy egy ügylet után Kránitz Krisztiánnak, a vagyonkezelő vezetőjének 12 milliót kellet adni, míg Gajda Péter beérte három millióval, mondván "ő nem olyan éhes".

Ennek ellenére Gajda Péter megpróbálta megmenteni Kránitz Krisztiánt, amikor a pártban kihúzták őt a képviselőjelöltek listájáról. A hangfelvételek tanúsága szerint az ötlete az volt, hogy duplázzák meg a fizetését a vagyonkezelő élén, de Lacknernek még ennél is jobb ötlete támadt. Mint mondta: „van ez az együttes csaj, ki kell őt ba@ni, és helyette a Kránitzot kell elindítani a DK színeiben.” Rátkay Andreáról, a korábban Együtt színeiben alpolgármesterré vált, most DK színekben képviselőjelölt kollégájáról beszél. Gajda Péternek állítólag először nem tetszett az ötlet, majd mégis megpróbálkoztak vele, de ezek szerint sikertelenül. 

A helyi DK-ról egyébként többször is beszélgetnek, és mindegyik beszélgetésből kiderül, pusztán csak az üzlet miatt kellett volna nekik a párt is.

„Figyelj, a Gajda rengeteget küzdött velünk, hogy mi csináljuk meg a kerületi DK-t. Sokkal több pénzt lehetne keresni, hogyha miénk lenne a kerületi DK” – meséli Lackner Csaba egy ismeretlennek az egyik felvételen, aki visszakérdez: „Nem volt rá ember?” „Akkor nem volt rá ember. Meg nem hittük, hogy a DK-ból lesz valami” – válaszolt Lackner, akinek egyébként megvan a véleménye a kispesti DK-s alpolgármesterről, Kertész Csabáról is. Beszélgetőtársával, Kiss Jenő XXIII. kerületi MSZP-s képviselővel arról beszélgetnek, hogy mégis meg kellett volna csinálniuk a kerületi DK-t.
„Megkeresett a Kertész [Kertész Csaba kispesti alpolgármester], hogy legyek a kispesti DK elnöke, és azt mondta nekem, Jenő, én nem akarom tovább csinálni. Nem vállaltam el” – meséli Kiss. „Jó nagy f…sz vagy, hogy nem vállaltad el. Te f…sz. Most ez komolyan igaz? Akkora hülye vagy, b…meg. Hogy lehetsz ekkora f…sz?” – méltatlankodott Lackner Csaba. Majd nem sokkal később így folytatta: „Pénzt kellett volna keresni” – mondta annak kapcsán, hogy miért gondolta, hogy Kiss hibázott, amikor nem vállalta el a posztot. A XXIII. kerületi MSZP-s képviselő elmondta, hogy nem volt kedve politizálni, tagságot összehívni, a tagságnak beszédeket tartani és hallgatni „a nénik hülyeségeit”. „De ezt üzletként kellett volna kezelni” – válaszolta Lackner. Kertész Csabára visszatérve Kiss kifejtette, hogy már régóta be akarja fejezni. „Ettől függetlenül ku…a éhes” – replikázott Lackner, Kiss Jenő pedig igazat adott neki: „Persze, a pénzt meg akarja keresni.”

 

A hangfelvételekből egyértelműen látszódik, hogy a kispesti baloldalnak pusztán üzlet Kispest. További részleteket a Magyar Nemzet oldalán olvashatnak, ahol a kapcsolódó hangfelvételek is meghallgathatóak.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.