2024. május 27., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.67a5a1344187.jpg]

Történelmi magaslaton a foglalkoztatottság Magyarországon

Főoldal>Közérdekű>Történelmi magaslaton a foglalkoztatottság Magyarországon
 
Írta: Szerk.
2019. augusztus 29. 10:02
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Soha nem dolgoztak még ennyien Magyarországon, mint most: hetven százalék és 4,5 millió fő fölé emelkedett a foglalkoztatottak száma, amely a 2010-es állapothoz képest 800 ezres növekedést jelent. Mindez jótékony hatással van az egyre jobban teljesítő magyar gazdaságra is, amelynek eredményeiből mindenki részesülhet.

Hetven százalék fölé emelkedett Magyarországon a foglalkoztatási ráta, immár 4 millió 518 ezren dolgoznak hazánkban, amely szám eddig sosem volt ilyen magas. Ez azt jelenti, hogy a kormány sikerrel teremtette meg a munkaalapú gazdaságot, hiszen 2010 óta folyamatosan, immár több mint 20 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak száma.

 

Az elmúlt kilenc évben 3,7 millióról 4,5 millió fölé nőtt a munkába állók száma, amely több mint 800 ezres növekedést jelent, ennek döntő része a versenyszférában valósult meg, ahol töretlen a növekedés. Egy év alatt 73 ezerrel nőtt a létszám, miközben a közfoglalkoztatottak száma folyamatosan csökken.

 

– Ezzel egyre egészségesebb a foglalkoztatás szerkezete Magyarországon, ez a béremelésekkel párhuzamosan a gazdasági növekedést is érdemben támogatja – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.

 

A 2010-es, közel 12 százalékról 3,4 százalékra csökkent a munkanélküliség, ami a nemzetközi összehasonlítást tekintve az ötödik legalacsonyabb az Európai Unióban. A kormány célja továbbra is az, hogy mindenki, aki képes rá, az dolgozhasson, ezáltal a munkanélküliség mielőbb három százalék alá kerüljön. Ezzel valóra válhat a teljes foglalkoztatás. A munkanélküliek számának további csökkenését a célzott foglalkoztatási programok, az aktivitást növelő intézkedések, a rugalmas foglalkoztatás elterjesztése és a munkahelyteremtő beruházások növekedése is segítheti.

 

 

Mindenki részesül a gazdaság egyre jobb teljesítményéből

Ám a magyar gazdaság egyre jobb teljesítménye szinte valamennyi mutatóban visszatükröződik: miközben 70 százalék fölé emelkedett a foglalkoztatás, folyamatosan emelkednek a keresetek és a fogyasztás, az ipar, az építőipar és a beruházások is jól teljesítenek.

 

A gazdaság jó teljesítménye a társadalom valamennyi szegmensében is érezteti jótékony hatását: idén például rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok, de – ahogy az elmúlt években tapasztaltuk – a folyamatosan emelkedő nyugdíjak mellett lesz nyugdíjprémium is.

 

2010 óta folyamatosan bővülnek a családtámogatások is, amelyekre évről-évre egyre több forrást biztosít a kormány. Júliusban pedig hatályba léptek a családvédelmi akcióterv első elemei is, 2020-tól pedig a többi elem is, köztük a négy gyermeket nevelő nők szja-mentessége, a nagyszülői gyed is.

 

Eközben évről-évre emelkednek a bérek, és találkozhatunk adócsökkentésekkel, idén például bővült a 5%-os áfakulcsba tartozó élelmiszerek köre, mérséklődött a bankadó, valamint számos, a vállalkozásokat támogató adócsökkentés is megvalósult. Jövőre pedig újabb jelentős adócsökkentések várhatók.

 

Forrás: kormany.hu, MTI

Főkép: magyarnemzet.hu (illusztráció)

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.