2019. szeptember 20., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Soha nem látott lehetőség a családoknak – bővült a családtámogatási rendszer

Főoldal>Közérdekű>Soha nem látott lehetőség a családoknak – bővült a családtámogatási rendszer
 
Írta: Szerk.
2019. július 01. 10:57
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Mától igényelhető a családvédelmi akciótervből a legfeljebb 10 millió forintos babaváró támogatás, a családi otthonteremtési kedvezményhez kapcsolódó kamattámogatott kölcsön, a jelzáloghitelek elengedésének bővített változata, valamint a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása is.

Ismét bővült a családtámogatási rendszer Magyarországon, amellyel soha nem látott lehetőséget kapnak a családalapítás előtt állok és a már gyermeket nevelő családok. Mától ugyanis hatályba lépett a családvédelmi akcióterv négy pontja, tehát már igényelhető a babaváró támogatás, a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó kamattámogatott kölcsön, a jelzáloghitelek elengedésének bővített változata, valamint a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása is.

 

A zökkenőmentes indulás érdekében a kormány könnyített a feltételeken, és júliusra átmeneti időszakot határoztak meg, így a júliusban született gyerekek után utólag is igényelhető a hitel, és illetékmentessé tették a társadalombiztosítási jogviszony igazolás kikérését.

 

A legfeljebb tízmillió forintos, kamatmentes, szabad felhasználású (babaváró támogatás) feltétele, hogy az igényléshez házasnak kell lenni, a feleségnek 40 évnél fiatalabbnak, és ez alapvetően azoknak szól, akik gyerekeket terveznek, de azok is kérhetik, akiknek már van gyerekük. A támogatás törlesztőrészlete maximum 50 ezer forint lehet, az igényléséhez pedig a házaspár egyik tagjának legalább hároméves biztosítotti jogviszonyra van szüksége, amely lehet akár felsőoktatásban eltöltött időszak is.

 

Azok, akik a központi hitelinformációs listán (KHR) listán még rajta vannak, mert volt késedelmes tartozásuk, de azt már visszafizették, szintén igényelhetik a babaváró támogatást.

 

A jelzáloghitelek elengedésével kapcsolatban fontos tudnivaló, hogy már a második gyereknél egymillió, a harmadiknál négymillió, további gyerekek születésekor pedig egy-egy millió forint elengedését lehet kérni, és ez a csok-kölcsönökre is igaz.

 

A garantáltan három százalék alatti csok-kölcsönt július 1-től már használt ingatlanra is lehet igényelni: két gyerek vállalása, vagy nevelése esetén 10 millió, három gyereknél 15 millió forintot lehet felvenni.

Az elinduló falusi csok kapcsán további újdonság, hogy használt lakás vásárlása mellett annak felújítására is fel lehet használni a támogatást.

 

A támogatásokról további részleteket a csalad.hu oldalon olvashatnak.

 

Forrás: MTI

Főkép: Lokál

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.