2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Idén is folytatódnak az adócsökkentések

Főoldal>Közérdekű>Idén is folytatódnak az adócsökkentések
 
Írta: Szerk.
2019. január 09. 11:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A sertés-, a baromfihús, a tojás, a hal és a friss tej után januártól az UHT és ESL tejek áfája is 5 százalékra csökkent, mérséklődött a bankadó, valamint számos a vállalkozásokat támogató adócsökkentés is megvalósult, vagy meg fog valósulni a 2019-es évben.

Több területen adócsökkentéssel kezdődött a 2019-es év: 18 százalékról 5-re mérséklődött az ESL, tehát a hosszabban eltartható, valamint az UHT, vagyis az ultrapasztőrözött tejek ÁFA-kulcsa, amitől a kormány a kereslet növekedését, az ágazat fehéredését és az importált tejek visszaszorulását várja. Az intézkedés mintegy 100 magyar tejipari vállalkozás versenyképességét erősíti, és a kormány céljai szerint amellett, hogy a fogyasztók jó minőségű magyar tejhez juthatnak, meg is takaríthatnak, mivel az áfa-csökkentést az áruházláncok – a törvényi előírás szerint – teljes mértékben átadják a vásárlóknak.

 

Kevesebb lett a bankadó is, 20 ezer forintig pedig minden lakossági átutalás mentesül a tranzakciós illeték alól.

 

Segítség a vállalkozásoknak

Mérséklődik a szociális hozzájárulási (szocho) adó július 1-től, a jelenlegi 19,5 százalékról 17,5 százalékra, amellyel mintegy 130 milliárd forint maradhat majd a magyar gazdaságban.

 

Jobban járnak azok a vállalkozók is, akik nyugdíjas munkavállalókat foglalkoztatnak, hiszen január 1-jétől az öregségi nyugdíj mellett dolgozók jövedelme után már csak 15 százalék személyi-jövedelemadót kell fizetni.

 

Emellett a jelenlegi 8 millióról 12 millió forintra emelkedik a legkisebb vállalkozások áfamentessége, amellyel mintegy 10 milliárd forintot spórolhatnak, de megszabadulnak az áfabevallás kitöltésének kötelezettsége alól is.

 

Az adóadminisztráció csökkentésének jegyében ötfajta adónem szűnik meg idén, valamint a magánszemélyek egyes jövedelmeit terhelő 75 százalékos különadón kívül megszűnik a hitelintézeti különadó és a kulturális adó is. A baleseti adó a biztosítási adóba, az egészségügyi hozzájárulás (eho) pedig a mérséklődő szocho-ba olvad.

 

Több százezer egyéni vállalkozónak az hoz könnyebbséget, hogy számukra is elkészíti az adóhivatal a bevallási tervezetet, de jelentős bürokrácia-csökkentés az üzleti és magáncélra is használt személygépkocsik bérbevétele esetében követendő új szabály is, amely szerint jövőre a bejövő számlák áfa tartalmának 50 százaléka külön útnyilvántartás vezetése nélkül is levonhatóvá válik.

 

Forrás: MTI, Origo.hu

 

Mit hozott 2019?

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.