2019. június 24., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Idén is folytatódnak az adócsökkentések

Főoldal>Közérdekű>Idén is folytatódnak az adócsökkentések
 
Írta: Szerk.
2019. január 09. 11:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A sertés-, a baromfihús, a tojás, a hal és a friss tej után januártól az UHT és ESL tejek áfája is 5 százalékra csökkent, mérséklődött a bankadó, valamint számos a vállalkozásokat támogató adócsökkentés is megvalósult, vagy meg fog valósulni a 2019-es évben.

Több területen adócsökkentéssel kezdődött a 2019-es év: 18 százalékról 5-re mérséklődött az ESL, tehát a hosszabban eltartható, valamint az UHT, vagyis az ultrapasztőrözött tejek ÁFA-kulcsa, amitől a kormány a kereslet növekedését, az ágazat fehéredését és az importált tejek visszaszorulását várja. Az intézkedés mintegy 100 magyar tejipari vállalkozás versenyképességét erősíti, és a kormány céljai szerint amellett, hogy a fogyasztók jó minőségű magyar tejhez juthatnak, meg is takaríthatnak, mivel az áfa-csökkentést az áruházláncok – a törvényi előírás szerint – teljes mértékben átadják a vásárlóknak.

 

Kevesebb lett a bankadó is, 20 ezer forintig pedig minden lakossági átutalás mentesül a tranzakciós illeték alól.

 

Segítség a vállalkozásoknak

Mérséklődik a szociális hozzájárulási (szocho) adó július 1-től, a jelenlegi 19,5 százalékról 17,5 százalékra, amellyel mintegy 130 milliárd forint maradhat majd a magyar gazdaságban.

 

Jobban járnak azok a vállalkozók is, akik nyugdíjas munkavállalókat foglalkoztatnak, hiszen január 1-jétől az öregségi nyugdíj mellett dolgozók jövedelme után már csak 15 százalék személyi-jövedelemadót kell fizetni.

 

Emellett a jelenlegi 8 millióról 12 millió forintra emelkedik a legkisebb vállalkozások áfamentessége, amellyel mintegy 10 milliárd forintot spórolhatnak, de megszabadulnak az áfabevallás kitöltésének kötelezettsége alól is.

 

Az adóadminisztráció csökkentésének jegyében ötfajta adónem szűnik meg idén, valamint a magánszemélyek egyes jövedelmeit terhelő 75 százalékos különadón kívül megszűnik a hitelintézeti különadó és a kulturális adó is. A baleseti adó a biztosítási adóba, az egészségügyi hozzájárulás (eho) pedig a mérséklődő szocho-ba olvad.

 

Több százezer egyéni vállalkozónak az hoz könnyebbséget, hogy számukra is elkészíti az adóhivatal a bevallási tervezetet, de jelentős bürokrácia-csökkentés az üzleti és magáncélra is használt személygépkocsik bérbevétele esetében követendő új szabály is, amely szerint jövőre a bejövő számlák áfa tartalmának 50 százaléka külön útnyilvántartás vezetése nélkül is levonhatóvá válik.

 

Forrás: MTI, Origo.hu

 

Mit hozott 2019?

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.