2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 
 

KISPEST INFO ARCHÍVUM / 2024. MÁJUS

 
2024. május 30. 23:36 - 0 Hozzászólás
A választási kampányban havonta 70-80 millió forintot költenek a kispesti utak és járdák felújítására, de júliustól már csak havi 10 millió forint jut majd erre a feladatra. Tudni kell azt is, hogy bár a kerület útjai és járdái hosszú évek óta katasztrofális állapotban vannak, volt egy olyan másfél éves időszak, amikor még csak keretszerződés sem volt erre a munkára. Bővebben »
  
 
2024. május 30. 23:34 - 0 Hozzászólás
Úgy tűnik, az önkormányzati lakások és helyiségek karbantartási és felújítási munkái esetében a közbeszerzési törvényt megkerülve végeztetett munkákat több tízmillió forint értékben az elmúlt 3 évben a Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ). Ez az az intézmény, ahová a „Miszter 40 Százalék”-nak nevezett korábbi vagyonkezelő igazgatót a 2019-ben kirobbant botrány után áthelyezte az önkormányzat, dupla fizetéssel. Bár azt gondoltuk, a korrupciógyanús ügyek után végre valami rendben lehet– most kiderült, hogy mégsem. Bővebben »
 
2024. május 30. 23:31 - 0 Hozzászólás
Kispest parkjait elborítja a kosz, a szemét, a rendetlenség, mindennaposak a köztéri italozások. Pedig a parkok nem köztéri wc-k, sem hajléktalanszállók, sem olyan területek, ahol következmény nélkül bármit meg lehet tenni. De a kerületben egyes utcákban is ugyanilyen áldatlan állapotok uralkodnak. A legjobb – vagy legrosszabb – példa erre az Attila utca, amelynek szlömösödése évtizedes probléma. Bővebben »
  
 
2024. május 30. 23:25 - 0 Hozzászólás
Május 9-én tartotta a választások előtti utolsó rendes képviselő-testületi ülését a kispesti önkormányzat. Az ülésen kiderült: 2023-ban az előző évinél mintegy 800 millió forinttal többel, összesen 4,13 milliárd forinttal támogatta a kormányzat Kispestet. Bővebben »
 
2024. május 30. 23:22 - 0 Hozzászólás
Bár a Hunyadi utcai lakók lassan egy éve tiltakoznak a kerékpársáv kialakítása ellen, az tavaly nyár végére elkészült, és, mint a legutóbbi, május 8-ára összehívott lakossági fórumon kiderült, legalább négy és fél évig meg is marad. A közlekedés és a parkolás teljes megváltoztatását okozó, ezzel az ott élők mindennapjait megkeserítő kerékpárutat Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje is megtekintette május 18-ai kispesti látogatásakor. Beszélt az ott élőkkel a kialakult helyzetről, ígéretet az ügy felülvizsgálatára, és azt mondta, ha az ennyire gondot okoz az itt élőknek, megoldást fog találni. Bővebben »
  
 
2024. május 30. 23:14 - 0 Hozzászólás
Wekerletelep Kispest ékköve. A védelem, illetve műemlékvédelem alatt álló városrész olyan érték, ami túlmutat a kerületen. A több mint 100 éves telep kora azonban nemcsak az utak, a járdák állapotán – amelyeket ráadásul egy-egy nagyobb esőzésnél, vagy kora tavasszal az olvadásnál elönt a víz –, hanem zöldtakaróján is nyomot hagyott, köszönhetően annak, hogy az elmúlt bő évtizedben a városvezetés semmit nem tett Wekerletelep épített és természeti örökségének, infrastruktúrájának fejlesztése, állagának megóvása érdekében. Bővebben »
 
Oldal 1 / 2
<
1
2
>
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.