2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Koszos, rendetlen parkok és közterületek

Főoldal>Közélet>Koszos, rendetlen parkok és közterületek
 
Írta: Szerk.
2024. május 30. 23:31
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispest parkjait elborítja a kosz, a szemét, a rendetlenség, mindennaposak a köztéri italozások. Pedig a parkok nem köztéri wc-k, sem hajléktalanszállók, sem olyan területek, ahol következmény nélkül bármit meg lehet tenni. De a kerületben egyes utcákban is ugyanilyen áldatlan állapotok uralkodnak. A legjobb – vagy legrosszabb – példa erre az Attila utca, amelynek szlömösödése évtizedes probléma.

Az itt élők joggal várják el, hogy rend legyen a közterületeken. Hogy a parkokat csak azok használhassák, akik ott kikapcsolódni, pihenni akarnak, hogy nyugodtan végig tudjanak sétálni bármelyik utcán, anélkül, hogy akár szeméthegyeket kellene kerülgetniük, akár félniük kéne attól, hogy bármilyen atrocitás éri őket.

Ez utóbbi ékes példája az Attila utca, amelyből tavaly év végén ugyan sikerült a két önkormányzati lakásban illegálisan lakókat kiköltöztetni és befalaztatni az épület ablakait, az utcán a szemét azonban valahogyan továbbra is rendszeresen újratermelődik. Ezen a térfigyelő sem segít, mintha annak oszlopa jelezné, ide lehet pakolni. A kamera vagy nem működik, vagy nem bírságolnak, mindenesetre valakik rendszeresen és büntetlenül megtehetik, hogy az utcára hordják a szemetüket.

Bár egy ideig úgy tűnt, mintha kicsivel nagyobb rend lenne, hiszen az Attila utcát is utolérte az önkormányzati választási kampány, a városvezetés még éjszakai razziát is tartott. A szemfényvesztés azonban – ahogyan az lenni szokott – kérész életűnek bizonyult, legutóbb május elején, a lomtalanítás utáni napokban raktak ki a járdára és az úttestre tetemes mennyiségű hulladékot.

A helyzet diszkrét bája pedig, hogy az önkormányzat tisztában van az ott uralkodó áldatlan állapotokkal, hiszen azokat a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője, Fekete Márk évek óta rendszeresen jelzi a polgármesteri hivatal felé, mint ahogy folyamatosan továbbítja a lakossági bejelentéseket is, azaz a maga eszközeivel próbál mindent megtenni azért, hogy rend legyen. Sőt, a márciusi képviselő-testületi ülésen egy lakó is hangot adott hangot felháborodásának, szerinte bicskanyitogató, hogy a kerületi rendészek az utca lakóit sarcolják a valós problémák felszámolása helyett.

Ugyanis itt is – csakúgy, mint a parkolási gondok kezelésénél – a bírságolás eszközét választotta az önkormányzat a probléma valódi megoldása helyett.

 

 

– Hiába van rendészeti központja az önkormányzatnak, hiába működteti a térfigyelő rendszert, a közterületi rendbontások visszaszorítását és bírságolását több mint egy évtizede képtelen megoldani az önkormányzat. De ugyanitt a kétirányú, szűk utcában egyoldali parkolási lehetőséggel az épp a menetiránnyal szemben álló lakókat megbüntetik. Az nyilván egyszerűbb, mint rendet tenni – nyilatkozta lapunknak Fekete Márk.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.