2024. június 24., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nem hiteles, ha a gyanúba keveredett baloldali többség vizsgálná a Lackner-féle korrupciós botrányt

Főoldal>Közélet>Nem hiteles, ha a gyanúba keveredett baloldali többség vizsgálná a Lackner-féle korrupciós botrányt
 
Írta: Szerk.
2020. január 13. 13:13
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkothatja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.

Minden, a kispesti közéletet érintő, a Lackner-féle korrupciós botrányt tisztázó kezdeményezésben részt vesznek a kispesti Fidesz-KDNP-s képviselők, így a várhatóan hamarosan felálló vizsgálóbizottságban is – mondta el lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő. Azonban – tette hozzá – komoly kétségek merülhetnek fel egy olyan vizsgálóbizottság hitelességével és elfogulatlanságával kapcsolatban, amelyben annak a baloldali összefogásnak a képviselői lennének többségben, aminek több tagjára a kiszivárgott botrányos hangfelvételeken Lackner Csaba (ex-MSZP) terhelő állításokat fogalmazott meg. – Egyébként ez a bizottság akkor tudja majd érdemben segíteni az önkormányzat körül folyó nyomozásokban a hatóságok munkáját, ha megállapításait nem a nyilvánosság előtt teszi, hiszen azzal veszélyeztetheti a valóság feltárására irányuló nyomozás eredményességét. Ez nem jelenti azt, hogy ki kell zárni a nyilvánosságot, de a megállapított tényeket csak akkor érdemes a közvélemény előtt is bemutatni, ha azok már nem veszélyeztetik a nyomozás sikerességét – hangsúlyozta. – A helyzetet mindenképpen tisztázni kell, ám eddig nem láttuk az igyekezetet a baloldali városvezetés részéről, hogy tisztázzák magukat. De, ha csak a töredéke is igaz Lackner Csaba állításainak, mindannyiuknak távozniuk kell a közéletből.

 

Emlékezetes, az önkormányzati választás előtt nyilvánosságra került videó- és hangfelvételeken Lackner Csaba korrupciógyanúba keverte Gajda Péter polgármestert, Burány Sándor országgyűlési képviselőt, Kránitz Krisztián vagyonkezelő-igazgatót és Somogyi Lászlóné volt férjét is.

 

OLVASTA MÁR?

Lackner Csaba: „Kemény lesz a következő öt év, b…z­meg. Hajtani kell a biciklin rendesen, hogy ne kelljen utána sokat dolgozni”

 

A kormánypárti önkormányzati képviselő szerint a hangfelvételen elhangzottak több, már korábban is – részben – ismert gyanús ügyre ráterelik a figyelmet: ilyen például az a Somogyi László, a szocialista képviselő, Somogyi Lászlóné volt férje, akinek cégei az utóbbi években milliárdos nagyságrendben nyertek el építőipari munkálatokat az önkormányzattól. – Ez ellen több alkalommal fel is szólaltunk, de Gajda Péter szerint ez nem vetett fel aggályokat – emlékeztetett Dódity Gabriella. Azonban a hangfelvételen Lackner Csaba, amikor arról értekezett, hogy aki az önkormányzati politikában nem keresi meg az évi százmillió forintot, az „hülye”, arról is beszélt, hogy „aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza”. Egyébként a baloldal városvezetés ebben a témában nem tett eleget a jogszabályi kötelezettségének, ugyanis hónapok óta nem válaszolt lapunk közérdekű adatigénylésére, hogy milyen értékben és mennyi szerződést kötöttek Somogyi cégeivel.

 

OLVASTA MÁR?

A kispesti baloldalnak nincs igénye az átláthatóságra?

 

A botrány kirobbanása óta egyébként több olyan eset is történt, amelyeket Lackner Csaba „megjósolt” a hangfelvételeken: például Gajda Péter (MSZP) polgármester a saját hatáskörében duplájára emelte Kránitz Krisztián fizetését, és távozott a hivatalból az építéshatósági iroda vezetője, Guzmics Zsombor is. – Ez pedig bőven elég ahhoz, hogy valóságosnak, és ne kocsmai szintű beszélgetésekben elhangzott butaságoknak véljük Lackner Csaba szavait – hangsúlyozta Dódity Gabriella.

 

Főkép: Facebook (szerk.)

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.