2019. szeptember 20., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Balliberális összeborulás Kispesten is

Főoldal>Közélet>Balliberális összeborulás Kispesten is
 
Írta: Szerk.
2019. szeptember 05. 08:55
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az MSZP-t nem csak Kispesten, de országosan is bedarálta a májusi EP-választáson Gyurcsány Ferenc pártja (DK) és a Momentum, amely azt eredményezte, hogy Gajda Péter (MSZP) a hatalom megtartása érdekében újabb piszkos politikai alkut kötött, míg 6 százalékosra zsugorodott pártja egyértelműen elvesztette vezető szerepét az ellenzéki térfélen.

Nem csak a szocialista Gajda Pétert, de pártját, az MSZP-t is csúnyán megszorongatta a baloldal, miután a Gyurcsány-párt (DK) és a Momentum is katasztrofális vereséget mért a szocialistákra az EP-választáson. Az MSZP egyértelműen elvesztette – vélt – vezető szerepét a balliberális térfélen, amelyet mi sem mutat jobban, hogy Budapesten az ellenzéki „összefogás” jelöltjei neve mellett a Momentum és a DK után csak harmadik helyen szerepelnek a bukott szocialisták.

 

Miután Kispesten is nagyot bukott Gajda Péter pártja a májusi EP-választáson, az országos tendenciákhoz hasonlóan, itt is új politikai alkuk megkötésére került sor. Ennek értelmében, a hatalom megtartásáért Gajda saját, kipróbált szocialista harcostársait is beáldozta, csak azért, hogy egyben tartsa a 2014-es önkormányzati választáson összetákolt baloldali szivárványkoalíciót.

 

Régi harcostársakat áldozott be Gajda Péter

Most – az információink szerint a szocialista körökben egyre népszerűtlenebb – Kránitz Krisztián, és az 1998 óta önkormányzati képviselő Szujkó Szilvia lett az áldozat a balliberális „összefogás” oltárán, mert képviselőjelölti helyeiket át kellett adni a Momentumnak. Szujkó Szilvia így másodszor esett áldozatául a baloldali politikai paktumoknak, 2014-ben ugyanis őt bravúros módon előzte be az alpolgármesteri székért az azóta már megszűnt Együtt-pártból mára a DK-ba ugró Rátkay Andrea.

 

Egyébként az utóbbi hetekben kiderült, Gajdát támogatja az önmagát jobboldalinak beállító, valójában a balliberálisokkal szövetkező Márki-Zay Péter mozgalma, a Mindenki Magyarországa is. Ezzel Karácsony Gergely (Zugló) mellett ő lett Gajda Péter második olyan polgármester „barátja”, aki városát, Hódmezővásárhelyt csődközelbe viszi, miközben nem a rábízott településsel, hanem az országos politikai babérokra töréssel foglalkozik.

 

A füstbombával dobálózó Momentumra bíznák Wekerlét

Nincsenek jó kilátásai Wekerletelepnek sem, hiszen Gajda Péter a tavaly karácsonykor az Országház előtt balhézó, füstbombával a rendőröket dobáló, vandál tüntetésekben résztvevő Momentum jelöltjeire bízná az egész Budapesten egyedülálló, műemléki jellegű városrész képviseletét.

 

Ráadásul, az egyik momentumos jelölt csupán két hónapja költözött a kispesti lakótelepre, tehát vélhetően sem beágyazottsággal, sem helyismerettel nem nagyon rendelkezik. Bár ez nem új keletű dolog a balliberális oldalon, ugyanis országszerte láthatjuk, hogy a baloldali jelöltek számára egy-egy település, vagy településrész vezetése, képviselete sokszor nem szívügy, hanem eszköz a megélhetésre. Így fordulhat elő, hogy ide-oda ejtőernyőznek a balliberális politikusok a városok között. A Gajda Péter által a Wekerletelep képviseletére szánt másik momentumos jelölt általunk ismert legnagyobb erénye, hogy kispesti lakos, de ő is a lakótelepen él.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.