2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.80cdfc44e292.jpg]

Balliberális összeborulás Kispesten is

Főoldal>Közélet>Balliberális összeborulás Kispesten is
 
Írta: Szerk.
2019. szeptember 05. 08:55
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az MSZP-t nem csak Kispesten, de országosan is bedarálta a májusi EP-választáson Gyurcsány Ferenc pártja (DK) és a Momentum, amely azt eredményezte, hogy Gajda Péter (MSZP) a hatalom megtartása érdekében újabb piszkos politikai alkut kötött, míg 6 százalékosra zsugorodott pártja egyértelműen elvesztette vezető szerepét az ellenzéki térfélen.

Nem csak a szocialista Gajda Pétert, de pártját, az MSZP-t is csúnyán megszorongatta a baloldal, miután a Gyurcsány-párt (DK) és a Momentum is katasztrofális vereséget mért a szocialistákra az EP-választáson. Az MSZP egyértelműen elvesztette – vélt – vezető szerepét a balliberális térfélen, amelyet mi sem mutat jobban, hogy Budapesten az ellenzéki „összefogás” jelöltjei neve mellett a Momentum és a DK után csak harmadik helyen szerepelnek a bukott szocialisták.

 

Miután Kispesten is nagyot bukott Gajda Péter pártja a májusi EP-választáson, az országos tendenciákhoz hasonlóan, itt is új politikai alkuk megkötésére került sor. Ennek értelmében, a hatalom megtartásáért Gajda saját, kipróbált szocialista harcostársait is beáldozta, csak azért, hogy egyben tartsa a 2014-es önkormányzati választáson összetákolt baloldali szivárványkoalíciót.

 

Régi harcostársakat áldozott be Gajda Péter

Most – az információink szerint a szocialista körökben egyre népszerűtlenebb – Kránitz Krisztián, és az 1998 óta önkormányzati képviselő Szujkó Szilvia lett az áldozat a balliberális „összefogás” oltárán, mert képviselőjelölti helyeiket át kellett adni a Momentumnak. Szujkó Szilvia így másodszor esett áldozatául a baloldali politikai paktumoknak, 2014-ben ugyanis őt bravúros módon előzte be az alpolgármesteri székért az azóta már megszűnt Együtt-pártból mára a DK-ba ugró Rátkay Andrea.

 

Egyébként az utóbbi hetekben kiderült, Gajdát támogatja az önmagát jobboldalinak beállító, valójában a balliberálisokkal szövetkező Márki-Zay Péter mozgalma, a Mindenki Magyarországa is. Ezzel Karácsony Gergely (Zugló) mellett ő lett Gajda Péter második olyan polgármester „barátja”, aki városát, Hódmezővásárhelyt csődközelbe viszi, miközben nem a rábízott településsel, hanem az országos politikai babérokra töréssel foglalkozik.

 

A füstbombával dobálózó Momentumra bíznák Wekerlét

Nincsenek jó kilátásai Wekerletelepnek sem, hiszen Gajda Péter a tavaly karácsonykor az Országház előtt balhézó, füstbombával a rendőröket dobáló, vandál tüntetésekben résztvevő Momentum jelöltjeire bízná az egész Budapesten egyedülálló, műemléki jellegű városrész képviseletét.

 

Ráadásul, az egyik momentumos jelölt csupán két hónapja költözött a kispesti lakótelepre, tehát vélhetően sem beágyazottsággal, sem helyismerettel nem nagyon rendelkezik. Bár ez nem új keletű dolog a balliberális oldalon, ugyanis országszerte láthatjuk, hogy a baloldali jelöltek számára egy-egy település, vagy településrész vezetése, képviselete sokszor nem szívügy, hanem eszköz a megélhetésre. Így fordulhat elő, hogy ide-oda ejtőernyőznek a balliberális politikusok a városok között. A Gajda Péter által a Wekerletelep képviseletére szánt másik momentumos jelölt általunk ismert legnagyobb erénye, hogy kispesti lakos, de ő is a lakótelepen él.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.