2024. február 23., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
május
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A kispesti baloldalnak nincs igénye az átláthatóságra?

Főoldal>Közélet>A kispesti baloldalnak nincs igénye az átláthatóságra?
 
Írta: Szerk.
2019. december 04. 17:02
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Lackner-féle botrányban érintett Kránitz Krisztián (MSZP) csak az általa kiválogatott vagyonkezelői szerződéseket bocsátotta a momentumos Paróczai Anikó rendelkezésére. Az átláthatósági tanácsnok – aki kezdetben nem is akart a botránnyal foglalkozni – egyébként korábban nem szavazta meg a jobboldal kezdeményezését, hogy a botrányban gyanúba keveredő emberek, mint amilyen Kránitz is, ne pályázhassanak az önkormányzati cégek, intézmények élére. A testület baloldali többsége pedig azt sem támogatta, hogy értékhatártól függetlenül, valamennyi szerződés legyen nyilvános.

Az önkormányzati választás kampánya óta tart Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botránya, amely beárnyékolja az MSZP-ből kizárt Lackner Csabát, Gajda Péter szocialista polgármestert, a vagyonkezelő igazgatóját, Kránitz Krisztiánt (MSZP), valamint a szintén szocialista önkormányzati képviselő Somogyi Lászlóné volt férjét is. A kezdeti össze-vissza beszélés után a baloldalon már végre felismerték Lackner Csabát (most azonban éppen ő az, aki nem ismeri fel saját magát), de továbbra sem tűnik úgy, hogy lenne bármilyen következménye az ügynek.

 

Az alakuló ülésen hiába választott a képviselő-testület átláthatóságért is felelős tanácsnokot a momentumos Paróczai Anikó személyében – aki egyébként a Lackner Csaba személyéről szóló vita végighallgatása után megszavazta Lackner bizottsági alelnöki posztját –, először le akarta tolni magáról a felelősséget, hogy foglalkozzon a botrány feltárásával. Ekkor egyébként a testület baloldali többsége, akikkel egy csapatban (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd) indult Paróczai is a választáson, leszavazta a Fidesz-KDNP arra irányuló javaslatát, hogy az önkormányzat és annak valamennyi cége, intézménye által kötött szerződések értékhatár nélkül legyenek közzétéve, továbbá az építési beruházások esetében a szerződés mellett az elfogadott tételes költségvetést is jelenítsék meg.

 

Azt a jobboldali javaslatot pedig, hogy ne pályázhasson olyan személy az önkormányzati cégek, intézmények élére, akinek a neve elhangzott a korrupciós botrányban, vagy akinek regnálása idején büntetőeljárás indult az általa vezetett cégnél a baloldali többséggel együtt Paróczai is leszavazta. Ez egyrészt vonatkozott volna a Közpark Kft-t vezető Bán Zoltánra, akinek a vezetése alatt éppen 43,5 millió forintos sikkasztás gyanúja miatt zajlik nyomozás a cég ellen. De érintette volna Kránitz Krisztiánt (MSZP) is, akit a kiszivárgott hangfelvételeken csak „Miszter 40 százaléknak” emlegettek, és akinek nem régiben Gajda Péter saját hatáskörben megduplázta a fizetését.

 

OLVASTA MÁR?

Kránitzot nem érdekelte a gyerekek biztonsága

 

A legutóbbi testületi ülésen megváltozott Paróczai hozzáállása, azt mondta ugyanis, ha beveszik a szervezeti és működési szabályzatba feladatként, foglalkozni fog a kispesti baloldalt beárnyékoló botránnyal is. Egyébként még az ülés előtt közölte közösségi oldalán, hogy kikérte a Vagyongazdálkodó és Műszaki Szervezet (Vamüsz) összes, 1-5 millió forint közé eső szerződését, aminek Kránitz Krisztián igazgató csak részben volt hajlandó eleget tenni, és csupán tizennyolc, általa kiválasztott szerződésbe adott betekintést. Erre az ellentmondásra Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) is felhívta a figyelmet, aki közösségi oldalán megosztotta, hogy a testületből kik nem támogatták a szerződések nyilvánossá tételére vonatkozó javaslatukat.

 

Nem érhető el leírás a fényképhez.A képen a következők lehetnek: szöveg

 

Erre még Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere – aki egyébként a baloldali politikusoknak óriási fizetésemelés megszavaztatásával kezdte meg munkáját – is azt mondta, hogy akár kényszeríteni is kell Kránitzot a szerződések kiadására.

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.