2024. március 03., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február
január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Lacknerrel vitetnék el a balhét?

Főoldal>Közélet>Lacknerrel vitetnék el a balhét?
 
Írta: Szerk.
2019. november 06. 15:27
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kábítószer- és korrupciógyanús botrányt robbantott ki Lackner Csaba (MSZP) önkormányzati képviselő, aki a nyilvánosságra került felvételeken arról beszél, hogyan osztozkodott a kispesti baloldal a pénzeken, hogy Gajda Péter, Kránitz Krisztián és Somogyi Lászlóné volt férje milyen ingatlanokba fekteti a pénzét, de a felvételek szerint Burány Sándor (MSZP-P) országgyűlési képviselő is érintett a botrányban. A szocialista polgármester végig tagadásban volt, nem volt hajlandó felismerni képviselőjét a videó- és hangfelvételeken, noha több baloldali párt, még Gyurcsány Ferenc is vállalhatatlannak titulálta Lackner Csabát, hozzátéve: Gajda Péteré a felelősség, hogy lépjen.

Lackner Csaba (MSZP) önkormányzati képviselőről kiszivárgó botrányos videó- és hangfelvételektől volt hangos az országos média az önkormányzati választást megelőző másfél hétben. A szocialista Gajda Péter bizalmasaként emlegetett Lackner – aki a közösségi oldalak tanúsága szerint munkán kívül is közeli kapcsolatot ápol Gajdával – ezeken a felvételeken egy fehér poros tasak tartalmát szárítgatta egy ventilátor előtt, majd a port bankkártyával csíkokra, „utcákba” formázta. Emellett – vélhetően e fehér por elfogyasztása közben – pontos részletességgel mesél arról, hogyan történt az elmúlt években a pénzek elosztása a kispesti baloldalon.

 

A vállalkozóktól jön vissza a pénz

Az egyik felvételen Lackner Csaba úgy fogalmazott, ha a kerületi politikában „évente nem keresel meg százmillió forintot, akkor hülye vagy”, majd hozzáteszi, „hogy aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, ahonnan külső vállalkozásokból jön valami.”

 

És itt jön képbe a szintén MSZP-s önkormányzati képviselő, Somogyi Lászlón volt férje, akinek cégei az utóbbi években milliárdos nagyságrendben kaptak megbízásokat a baloldali városvezetéstől. Lackner arról is beszélt, hogy a „Miszter 40 százaléknak” hívott szocialista ex-képviselő, a VAMŰSZ igazgató Kránitz Krisztián egyszer miért és hogyan kapott vissza egy ügyletből 12 millió forintot, Gajda Péter polgármester pedig hármat.

 

Gajda nem olyan éhes?

„Lenyúlt rólam a Kránitz 12 millió forintot úgy, hogy semmi köze nem volt hozzá. Odamentem a Gajdához, és megmondtam neki, hogy figyelj, az embered kicsit szemtelen, és nem tudom, hogy neki miért kéne adnom. Azt mondta a Péter, tudod milyen a Krinyó, szemtelen, én sosem voltam olyan éhes mint ő, döntsd el te, hogy adsz neki vagy sem.” De – Lackner elmondása szerint – Somogyi László miatt mégis adtak „Krinyónak”: „Rendben, elraktuk magunknak a pénzt, majd az utolsó pillanatban a Somogyi kitalálta, hogy ő mégis akar magának még munkát szerezni, és mégis adjuk oda a Kránitznak a pénzt (...), kivettem a milliókat a zsebemből, és b...g odaadtuk neki.”

 

A felvételeken arról is szó esett, hogy Kránitz Krisztián viselt dolgai már baloldalikörökben is egyre vállalhatatlanabbak voltak, őt ezért szavazta ki a kerületi MSZP tagsága a képviselőjelöltségből. A több órás hangfelvételen Lackner Csaba azt is elmesélte, Gajda Péter (MSZP) polgármester nem csak tudhatott a korrupciógyanús ügyekről, de egyszer ő is eltett 3 millió forintot egy kispesti ügylet után. Az elhangzottak szerint úgy tűnik, a baloldal üzletként tekint a kerületre, amiben a külső vállalkozóktól jönnek vissza a pénzek. Az egyik ilyen vállalkozó Somogyi Lászlóné volt férje a hangfelvételek szerint Sőt, a hangfelvételek szerint „Krinyó” kezét Burány Sándor (MSZP-P) országgyűlési képviselő is elengedte, mert – Lackner elmondása alapján – az nem osztott neki vissza. Ekkor Lackner egyik beszélgetőtársa megjegyezte, hogy „jó, de ő már mondta, hogy már nyugdíjba mehet, megkereste amit akart, nem?” –„Tudod, milyen hamar el lehet költeni 200-250 millió forintot? Az, aki hozzászokott egy jóléthez…” – jött a válasz Lacknertől.

 

Fotó: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.