2024. február 23., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
május
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.115908b8dcd7.jpg]

Nyomozások egész sora a kispesti önkormányzat körül

Főoldal>Közélet>Nyomozások egész sora a kispesti önkormányzat körül
 
Írta: Szerk.
2019. november 04. 11:49
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Három bűnügyben, ebből kettő korrupciógyanús ügyben is nyomozás zajlik Kispest baloldali vezetésű önkormányzata körül. Ismeretlen tettes ellen nyomoznak a rendőrök a Lackner Csaba (MSZP) önkormányzati képviselőről kiszivárgott hangfelvételek kapcsán, amelyeken a politikus részletesen beszélt, hogyan történik a pénzek visszaosztása a baloldalon. Szintén vizsgálódnak a rendőrök a Közpark Kft-nél hónapon át tartó sikkasztás, valamint az Almavirág tér felújítása közben eltűnt milliók ügyében. Érdekes, Lackner Csaba neve kettő ügyben közvetlenül felmerül, a harmadik ügyben, mint a Közpark Kft. felügyelő bizottságának elnöke válaszolhat kérdésekre.

Az utóbbi hetekben a baloldali vezetésű kispesti önkormányzat körül kirobbant botrányoktól volt hangos az országos sajtó. A Hír TV és a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott kép- és hangfelvételeken a szocialista önkormányzati képviselő, Lackner Csaba egy kis tasakban fehér port tart egy ventilátor elé, majd a port egy tányérra öntve „utcákba rendezi” a bankkártyájával. Az ennél is nagyobb botrány azonban a hangfelvételeken Lackner által elmondottak jelentik, amelyek miatt – sajtóhírek szerint – a rendőrség nyomozást rendelt el gazdasági visszaélés ügyében. Ezeken a hangfelvételen Lackner Csaba úgy fogalmaz, hogy „ha nem keresed meg az évi százmilliót a kerületi politikában, hülye vagy”, de „aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, (…) ahonnan külső vállalkozásokból jön vissza.”

 

Az Almavirág tér felújítása kapcsán is nyomoz a rendőrség

A felvételeken hallható elmélet alapján az Almavirág tér felújítása kapcsán a gyakorlat is kirajzolódik, amelynek ügyében szintén nyomozás indult, gazdasági vesztegetés elfogadása miatt. Az Almavirág tér felújítását végző alvállalkozó ugyanis feljelentést tett a rendőrségen, mert állítása szerint a neki pluszmunkáért jogosan járó, az önkormányzat által kifizetett 1,7 millió forintot az önkormányzati megbízásokkal kitömött Somogyi László, az MSZP-s képviselő Somogyi Lászlóné – egyes hírek szerint volt – férje, egyszerűen eltette. A megkárosított vállalkozó azt is elmondta, hogy a munkálatok alatt Lackner Csabával, Somogyi Lászlóval és Somogyi Lászlónéval egyeztetett, noha egyiküknek sem volt köze a felújításhoz, hiszen azt papíron a BAU-GÉP 2000. Kft. nyerte el, aki továbbadta a megbízást K. G. cégének, aki a munkát ténylegesen elvégezte. A vállalkozó állítása szerint Somogyi Lászlóné az egyik egyeztetésen azt mondta, rengeteg „éhes szájat” kell etetnie, és Gajda Péter polgármesterhez kell igazodnia mindenkinek, azt kell tenni, amit ő mond.

 

Az eredetileg 19 millió forintos önkormányzati megbízást egyébként jóval olcsóbban, 11,9 millió forintért adta tovább a nyertes cég az alvállalkozónak. K. G., a megkárosított vállalkozó azt állítja, hogy a munka számára történő továbbadása után osztozkodásra, „csupán” 3 millió forint maradt a megbízóinak. A feljelentésében az áll, hogy Lackner Csaba 2 milliót, a BAU-GÉP 2000 Kft. pedig egymilliót tett zsebre az imént említett 3 millió forintból. Mivel Somogyinak így nem maradt, ő eltette az önkormányzat által kifizetett, az alvállalkozónak a többletmunkáért jogosan járó 1,7 millió forintot. Vagyis állítja: őt ennyivel károsította meg az önkormányzati munkát a háttérben irányító Somogyi.

 

A Közpark Kft-nél is nyomoznak, Lackner itt felügyelőbizottsági elnök

Március óta nyomoznak a Közpark Kftnél sikkasztás gyanúja miatt, ugyanis a cég egyik dolgozója a gyanú szerint közel fél éven keresztül, 66 fiktív és teljesítési igazolás nélküli számla alapján 43,5 millió forintot utalt el a cég számlájáról. Ennek kapcsán Lackner Csaba, aki a cég felügyelő bizottságának elnöke korábban azt mondta lapunknak, hogy a bizottság „évente egyszer, szükséges esetben többször ülésezik” és a „szerződéseket, számlákat és teljesítési igazolásokat ritkább esetekben, konkrét gyanú vagy bejelentés alapján vizsgál”. Ehhez képest az egyik kiszivárgott felvételen hallható, hogy Lackner Csaba azt meséli, hogy ő minden hónapban ellenőrizte a cég kifizetéseit. –„Én csak úgy hagytam jóvá, hogy én minden hónapban megnézem a Közparknak az utalásait, csinálok egy felügyelőbizottsági jegyzőkönyvet, hogy láttam. Én ott felügyelőbizottsági elnök vagyok” – mesélte Lackner.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.