2021. január 27., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Boda Attila, a fáradhatatlan állatdoki

Főoldal>Közülünk>Boda Attila, a fáradhatatlan állatdoki
 
Írta: Szerk.
2016. augusztus 22. 15:13
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Egyszemélyes vállalkozásból nőtt ki a Délpesti Állategészségügyi Központ Kispest kertvárosában. Két rendelő szoba, négy állatorvos és a legkorszerűbb felszerelések várják a kettő, négy vagy akár több lábú pácienseket. A népszerű macska-kutya háziállatok mellett immár az egzotikus állatokra is specializálódott a kispesti állatorvosi rendelő.

Dr. Boda Attila László egyszemélyes vállalkozásként alapította meg a Délpesti Állategészségügyi Központot. A kerület népszerű állatorvosa azt mondja: számára a gyógyítás egyfajta fanatizmus, újabb és újabb modern műszerekkel gyarapítja a rendelőt, amiből a gazdik nem mindent látnak, inkább neki fontos, hogy az állatokat a legprofesszionálisabb körülmények között tudja gyógyítani. Minden eszköz rendelkezésre áll: röntgen, ultrahang, endoszkóp, sebészeti és lágylézer. Itt nem kell napokat várni egy leletre, gyorsan rendelkezésre állnak az adatok, ami jelentősen segíti a gyógyítást. dr. Boda Attila ortopédiára szakosodott – ide tartoznak a csonttörések és a szalagszakadások is - , de a rendelő büszke arra, hogy van olyan kolléga, aki magas szinten gyógyítja az egzotikus állatokat is.

 

- A modern műszerek beszerzése mellett, a továbbképzésekre járok, külföldi konferenciákra, hogy naprakész tudásom legyen. Kicsit fanatikus vagyok az állatgyógyászat terén, számos alapítványnak és szervezetnek önköltség áron dolgozom, legfőképpen a Noénak, de Segítő Mancsnak és a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálatnak is segítek – magyarázta Boda Attila László, aki kihívás gyanánt választotta az ortopédiát szakterületének.

 

- Egyetemista koromban egyik műtétnél sem voltam rosszul. Ezzel szemben az első csontműtétről kimentem. Azt mondtam, hogy ez az, amit meg fogok csinálni, bizonyítni akartam önmagamnak! Beleálltam ebbe a területbe, nincs két egyforma törés és ez nekem nagy kihívást jelentett. Egy ilyen műtétnél szinte mindig improvizálni kell, mindig valami pluszt teszek bele. Más, mint egy begyakorolt rutinműtét, ezért folyamatos pezsgésben tart – magyarázta csillogó szemekkel az állatorvos.

 

- Teljesen máshogy viszonyulok a sérülésekhez és a tragédiákhoz, mint a legtöbb ember. Anno az egyetemen a professzor mutogatta a formalinban tartósított szerveket, és mondta, „gyerekek nem gyönyörű ez”, és akkor még mindenki csodálkozva nézett. Most már értem, hogy mirőlbeszélt, át kell élni ezt a dolgot, az ember teljesen megváltozik. Mikor bejön egy balesetes kutya, mindenhonnan vérzik, nincs idő sajnálni, az a fontos, hogy minél hamarabb lássuk el. Az aggódó gazdikkal már nehezebb! Nem egyszer van, hogy ki kell küldeni őket, az egyetemen az emberekkel való bánásmódot nem tanítják, pedig legalább ötven százalékkal, a gazdikkal kell foglalkozni - mondta el a szakember, aki fáradhatatlannak tűnik.

 

- Régebben jártam segíteni más rendelőkbe, gyakran csak éjszaka tudtam megtenni a saját rendelési időm miatt. Sokan kérdezték, hogy honnan van ennyi energiám, sokszor 16 órai munka után. A műtőben nem érzek fáradságot, soha nem gondoltam arra, hogy mikor lesz már vége egy operációnak, minden percét élvezem! 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.