2024. február 23., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
május
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fizetésemelést kapnak a bölcsődei dolgozók

Főoldal>Közérdekű>Fizetésemelést kapnak a bölcsődei dolgozók
 
Írta: Szerk.
2016. november 29. 15:21
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Harminc százaléknál is nagyobb bérnövekedésre számíthatnak 2017 januárjától a középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, ami a garantált bérminimum és a bölcsődei pótléknak köszönhető. A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) által összeállított bértáblázat szerint a területen dolgozók minimum 28 805, maximum 48 726 ezer forinttal többet vihetnek haza jövő év januártól.

Jelentős anyagi többletet jelent az ágazatban dolgozók számára a középfokú végzettségű kisgyermeknevelők bérrendezésével kapcsolatos kormányrendelet, amely a napokban jelent meg. A rendelet szerint ugyanis a bölcsődében és minibölcsődében foglalkoztatott, középfokú végzettséggel rendelkező kisgyermeknevelőt jövő év január 1-jétől a fizetési osztálya és a közalkalmazotti jogviszonyban töltött ideje alapján bölcsődei pótlék illeti meg. Ez a középfokú végzettségű – C, D és E fizetési osztályokba sorolt – bölcsődei kisgyermeknevelő munkakörben foglalkoztatott közalkalmazottaknak jár.

 

A rendelet szerint most december elsejétől vezetik be a szociális ágazati összevont pótlékot, amely azonban a bölcsődei kisgyermeknevelőknek jövő januártól már nem jár, mert ők akkortól a bölcsődei pótlékra lesznek jogosultak ehelyett. A bölcsődei pótlék esetében, közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek a fizetési fokozat megállapításának alapjául szolgáló időt kell tekinteni.

 

A BDDSZ, tekintettel a jövő évi garantált bérminimum és a bölcsődei pótlék bevezetéséből adódó illetményemelkedés mértékére, táblázatban foglalta össze a bruttó és nettó béremelkedés összegét:

 

Eszerint egy C fizetési osztályba tartozó pályakezdő az eddigi nettó 90 ezer forint helyett januártól 28 százalékkal többet, nettó 114 779 forintot vihet haza.

 

A D fizetési osztályba tartozóknál az emelés 28–35 százalék is lehet jövőre. Ez legkevesebb 25 ezer, legfeljebb pedig 42 ezer forintot jelent.

 

A legmagasabb, E kategóriában egy pályakezdő idei nettó 93 250 forintos havi fizetése januártól 120 ezer forint lesz, ami 29 százalékkal több a jelenleginél. Tízéves munkaviszonynál 32, harminc év után pedig már 35 százalékos emelés illeti meg a kisgyermeknevelőket.

 

A BDDSZ hangsúlyozza: a számítás nem tartalmazza a bérkompenzációt és a gyermekek után igénybe vehető adókedvezményt.

 

Részletes információ a középfokú végzettségű kisgyermeknevelők 2017 évi illetményéről (garantált bérminimum + bölcsődei pótlék ) – ITT.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.