2018. február 20., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (48)
· 2017
december (37)
november (44)
október (38)
szeptember (29)
augusztus (22)
július (25)
június (34)
május (30)
 Friss kommentekTwitter
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
2016. április 22. 23:31
Töhötöm Komolyan ettől a ferdítéstől készen vagyok.... A fenyegetés úgy hangzott hogy Portugáliától , Mo. ig nincs senki biztonságban. Egy ...
Kérdezzen Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőtől!
2016. április 10. 00:28
Töhötöm Van egy rendszer. Ha a pályáztatás a módja a felújításnak akkor attól eltérni nem lehetséges. Volt hogy valaki ettől eltért. Pl. tudok ...
Kritikus állapotban van a rendelő lépcsője
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fizetésemelést kapnak a bölcsődei dolgozók

Főoldal>Közérdekű>Fizetésemelést kapnak a bölcsődei dolgozók
 
Írta: Szerk.
2016. november 29. 15:21
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Harminc százaléknál is nagyobb bérnövekedésre számíthatnak 2017 januárjától a középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, ami a garantált bérminimum és a bölcsődei pótléknak köszönhető. A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) által összeállított bértáblázat szerint a területen dolgozók minimum 28 805, maximum 48 726 ezer forinttal többet vihetnek haza jövő év januártól.

Jelentős anyagi többletet jelent az ágazatban dolgozók számára a középfokú végzettségű kisgyermeknevelők bérrendezésével kapcsolatos kormányrendelet, amely a napokban jelent meg. A rendelet szerint ugyanis a bölcsődében és minibölcsődében foglalkoztatott, középfokú végzettséggel rendelkező kisgyermeknevelőt jövő év január 1-jétől a fizetési osztálya és a közalkalmazotti jogviszonyban töltött ideje alapján bölcsődei pótlék illeti meg. Ez a középfokú végzettségű – C, D és E fizetési osztályokba sorolt – bölcsődei kisgyermeknevelő munkakörben foglalkoztatott közalkalmazottaknak jár.

 

A rendelet szerint most december elsejétől vezetik be a szociális ágazati összevont pótlékot, amely azonban a bölcsődei kisgyermeknevelőknek jövő januártól már nem jár, mert ők akkortól a bölcsődei pótlékra lesznek jogosultak ehelyett. A bölcsődei pótlék esetében, közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek a fizetési fokozat megállapításának alapjául szolgáló időt kell tekinteni.

 

A BDDSZ, tekintettel a jövő évi garantált bérminimum és a bölcsődei pótlék bevezetéséből adódó illetményemelkedés mértékére, táblázatban foglalta össze a bruttó és nettó béremelkedés összegét:

 

Eszerint egy C fizetési osztályba tartozó pályakezdő az eddigi nettó 90 ezer forint helyett januártól 28 százalékkal többet, nettó 114 779 forintot vihet haza.

 

A D fizetési osztályba tartozóknál az emelés 28–35 százalék is lehet jövőre. Ez legkevesebb 25 ezer, legfeljebb pedig 42 ezer forintot jelent.

 

A legmagasabb, E kategóriában egy pályakezdő idei nettó 93 250 forintos havi fizetése januártól 120 ezer forint lesz, ami 29 százalékkal több a jelenleginél. Tízéves munkaviszonynál 32, harminc év után pedig már 35 százalékos emelés illeti meg a kisgyermeknevelőket.

 

A BDDSZ hangsúlyozza: a számítás nem tartalmazza a bérkompenzációt és a gyermekek után igénybe vehető adókedvezményt.

 

Részletes információ a középfokú végzettségű kisgyermeknevelők 2017 évi illetményéről (garantált bérminimum + bölcsődei pótlék ) – ITT.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.