2024. március 04., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február
január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Helyzetjelentés az egynapos sebészetről

Főoldal>Közérdekű>Helyzetjelentés az egynapos sebészetről
 
Írta: Szerk.
2022. november 07. 11:07
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az egynapos sebészetről, a gyermek fogszabályozási szakellátás kerületi biztosításáról és a közelgő influenzajárványról is írt közleményében dr. Kumin Marianna, a Kispesti Egészségügyi Intézet főigazgató-főorvosa.

"Tisztelt Kispesti Lakosok!

Kedves Betegeink!

 

Ismét közérdeklődésre számot tartó információkról tájékoztatom Önöket.

 

I. Egynapos sebészet

 

Továbbra is kérnem kell szíves türelmüket az egynapos sebészet igénybevételével kapcsolatban! Az Intézet készen áll a műtétek végzésére, a végleges engedélyezési dokumentációra várunk. Szeptemberben összeült a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK), minek keretében megtörténik az új kapacitások befogadása és a hozzá rendelt finanszírozás elosztása. Erről azonban a mai napig nincs semmilyen információ!

Már több helyen is közreadtuk az információt, miszerint minden szakmai engedély és kórházi háttér birtokában az alábbi műtétekre van lehetőségünk:

 

- szemészet (főként szürkehályog, de egyéb kisebb műtétek )

- csontsebészet (ortopédia-kis traumatológia: előláb – bütyök, kalapácsujj, csukló, könyök, váll)

- sebészet (hasfali sérv, aranyér, stb.)

- urológia ( herevízsérv, herevisszér, mellékhere ciszta, endoscopos alsó húgyuti műtétek húgycső tágítás, stb.)

- nőgyógyászat (abrázió, konizáció, polyp eltávolítás, stb.)

- gastroenterologia endoszkópos vizsgálatok, polip eltávolíts, aranyér, stb.)

 

Önök közül sokan várakoznak egy-egy beavatkozásra (legtöbben szürkehályog, hasfali sérv, térd arthroscopos műtétekre, stb.). Az igénybevétel menete: panaszával forduljon háziorvosához, vagy szakorvosainkhoz, akik megállapítják, hogy megfelelő-e Ön számára az adott probléma egynapos sebészeti keretek között történő megoldása. Ha a műtétet ebben a formában indokoltnak tartják, akkor célszerű előjegyeztetnie magát, hogy a nyitás után minél hamarabb élni tudjon a helyi lehetőséggel!

 

II. Gyermek fogszabályozás engedélyeztetése

 

Évek óta forszírozzuk a gyermek fogszabályozás kerületi biztosítását. Levelezéseink hosszú sora eredménytelennek bizonyult. Amennyiben gyermeke, unokája igényli az ellátást, és megtapasztalja a hosszú várólistát más kerületben, segítené a megoldás előmozdítását, ha írásban (info@euint.kispest.hu) hangot adna annak az igénynek, hogy saját kerületben legyen lehetőség gyermeke, unokája ellátására, vállalható időn belül.

 

III. Vírusok jelenléte

 

Bizonytalan időszak előtt állunk a vírus fertőzések terén. Valószínűsíthető, hogy a közeljövőben a korábbiaknál nagyobb influenzajárványra számíthatunk, miközben a koronavírus számos rekombináns mutánsa (egyszerre két vagy több variáns) párhuzamosan is jelen van és támad. Ilyen körülmények között ajánlom az influenza elleni védőoltást, és mindenekelőtt zárt térben a szabályos maszkhasználatot! Ezzel jelentősen csökkenthető bármilyen légúti megbetegedés durva terjedése.

 

Dr. Kumin Marianna főigazgató-főorvos"

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.