2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jó tanácsok lomtalanításhoz

Főoldal>Krimi>Jó tanácsok lomtalanításhoz
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. szeptember 12. 08:00
Rovat: Krimi
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ebben a hónapban lesz aktuális kerületünkben a lomtalanítás. A Kispesti Rendőrkapitányság kéri a lakosság együttműködését az ilyenkor elszaporodó bűncselekmények megelőzése, megszakítása, felderítése érdekében.

Tisztelt Kispesti lakosok!

 

Ősszel kerületünkben ismételten szervezett lomtalanításra kerül sor az illetékes hivatalos szervek részéről.

 

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a kerületbe az ország minden részéről kisebb-nagyobb csoportok, összesen kb.250-300 fő érkezik mindenféle tehergépjárművel, akik elsősorban vasat, fémet keresnek, de műszaki cikkeket, bútorokat és mindenféle, általuk értéknek tartott holmit összeszednek.

A csoportok a megadott dátum előtt napokkal kitett lomokat felmérik, válogatják, napokig őrzik, és nem egyszer előfordult, hogy kisebb-nagyobb összetűzésekhez vezetett egy-egy csoport által felügyelt szemétkupac tulajdonlása.

Jellemző erre az időszakra a kisebb-nagyobb lopások, lakásbetörések, trükkös lopások, vagyon elleni bűncselekmények elkövetésének megszaporodása.

 

A Kispesti Rendőrkapitányság ebben az időszakban napi 24 órán keresztül megerősített erőkkel lesz jelen a közterületen.

 

A fentiek alapján a Kispesti Rendőrkapitányság kéri a lakosság együttműködését az ilyenkor elszaporodó bűncselekmények megelőzése, megszakítása, felderítése érdekében.

 

Kérjük, hogy az alábbiak szerint járjanak el:

 

  • A lomokat, hulladékokat csak abban az időpontban helyezzék ki elszállításra, amely időpontra a hatósági értesítés szól. Ezzel megelőzhető, hogy a napokig kint heverő szemetet, lomot az ország minden tájáról ideérkező csoportok szétdobálják, széttúrják, azt kisajátítsák, őrizgessék, azon összevesszenek, vitatkozzanak.

  • Gondosan zárják kulcsra nem csak a bejárati ajtót, de a kertkaput is, mert lomizási indokkal ismeretlenek hívatlanul bemennek az udvarba, és értékeket tulajdonítanak el. Felelősségre vonásuk esetén azzal védekeznek, hogy csak lomokat keresnek.

  • Az udvarokban, előkertekben, lépcsőházakban értéket ne tároljanak (kerékpárt, babakocsit, ülőgarnitúrát…stb.), még leláncolva sem!

  • Az udvari, kerti tárolókat, műhelyeket, raktárnak használt garázsokat fokozottan óvják, zárják legalább lakattal, bennük komolyabb értéket ne tároljanak. Nem csak éjszaka, de nappal is legyenek figyelemmel ezekre a tárolókra.

  • Fokozott figyelemmel kísérjék a lakóhelyük körül többször megjelenő gépjárműveket és személyeket. Célszerű a gyanúsnak vélt gépkocsik rendszámát, a bennük utazók személyleírását feljegyezni.

  • A lakásukba semmilyen körülmények között ne engedjenek be idegen személyeket (általában vásárlási vagy eladási szándékkal kéredzkednek be, vagy vizet kérnek a gyereknek, rosszullétre hivatkoznak…stb.), mert trükkös lopás áldozataivá válhatnak.

  • Amennyiben bűncselekmény történik az Önök sérelmére, kérjük, hogy a lehető leggyorsabban jelezzék azt a Kispesti Rendőrkapitányság, napi 24 órában működő, megerősített ügyeletére. Kérjük, hogy a helyszínt ne változtassák meg, és a lehető legpontosabb adatokkal segítsék a munkánkat (forgalmi rendszám, személyleírás). NAGYON FONTOS, hogy minél hamarabb jelentsék be a bűncselekményt az észlelést követően, mert minél több idő telik el a bejelentésig, annál kevesebb az esély az elkövetők felkutatására, és az eltulajdonított értékek visszaszerzésére.

A cikket a Kispesti Rendőrkapitányságnak köszönjük.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.