2023. június 08., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (2)
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megújította a világításrendszert a Klebelsberg Központ az Eötvös iskolában

Főoldal>Közérdekű>Megújította a világításrendszert a Klebelsberg Központ az Eötvös iskolában
 
Írta: Szerk.
2019. október 03. 10:28
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az Eötvös József Általános Iskola teljes világításrendszere megújult, és már elkezdte a Vass Lajos Általános Iskola világításának korszerűsítését is a Klebelsberg Központ, miután Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok soron kívüli forrást kért a munkálatokra a szervezet elnökétől. Az iskola világítása már az önkormányzati fenntartás idején is nagyon korszerűtlen volt, de hiába kérték a szülők, az önkormányzat nem lépett.
Szeptembertől valamennyi tanteremben és folyosón, minden helyiségben megújult világítással várta az Eötvös iskola a nyári szünetről visszatérő diákokat. Ráfért az iskolára a felújítás, hiszen mint sok más intézmény esetén, itt is súlyos örökséget kapott a Klebelsberg Központ az önkormányzattól.
– Emlékszem, még az önkormányzat volt a fenntartó, amikor a szülők behívtak az Eötvös József Általános Iskolába, és láttam, mennyire elavult a rendszer, szinte félhomály volt a folyosókon is – mondta lapunknak Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok.
A szülők hiába kérték, a baloldali városvezetés nem cserélte le a világítást. Mivel a Vass Lajos Általános Iskolában is alig adtak már fényt a korszerűtlen világítótestek, ezért a képviselő tavasszal levélben fordult a Klebelsberg Központ elnökéhez, akiknek fotókat is küldött az iskolákban tapasztalható állapotokról, kérve, hogy a gyerekek szeme világa érdekében minél előbb végezzék el a munkát.
– Nagyon örülök, hogy Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke azonnali, külön forrást biztosított mindkét iskolában a munkálatok elvégzésére. Nincs egyszerű helyzetben a tankerület, hiszen, szinte valamennyi kispesti iskolát rendkívül elhanyagolt állapotban adta át az önkormányzat az államnak, ezért nagy lemaradást kell behozniuk, bepótolniuk, amelyet folyamatosan végeznek – mondta a fejlesztéspolitikai tanácsnok, emlékeztetve arra a levélre, amelyet a korábbi tankerületi igazgatónő az iskolaigazgatók jelzéseit összegyűjtve Gajda Péter polgármesternek címzett az intézmények állapotáról még 2016-ban, amikor az önkormányzat volt a fenntartó.
A levélben az akkori tankerületi igazgató iskolánként felsorolta a legégetőbb feladatokat, jelezve, hogy sok helyütt nemcsak a karbantartás vagy a tisztasági festés maradt el évek, van, ahol évtizedek óta, hanem több helyen található balesetveszélyes állapotokra, beázásokra is felhívta a figyelmet. Egyben a gyermekek megfelelő
környezetben és minél magasabb színvonalon történő oktatása érdekében a felsorolt problémák folyamatos és sürgős elvégzésére is felkérte a polgármestert.
– Az iskolák ugyan átkerültek állami fenntartásba, de a baloldali városvezetés – talán a korábbi hiányosságokat is pótolandó –, most intézményenként 1 millió forintot biztosít minden iskola számára – mondta a képviselő, aki hozzátette: bízik benne, hogy a tankerülettel történő együttműködésben hamarosan az iskolákban tapasztalható legtöbb problémát meg tudják oldani.
0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.