2022. október 02., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (50)
augusztus (20)
július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Semmelweis-nap alkalmából adtak át elismeréseket

Főoldal>Közülünk>Semmelweis-nap alkalmából adtak át elismeréseket
 
Írta: Szerk.
2022. június 30. 10:07
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kispestiek egészségéért végzett kiemelkedő munkájukért kaptak elismeréseket a Kispesti Egészségügyi Intézet munkatársai Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja alkalmából, a Városházán tartott ünnepségen.

A Semmelweis-napi ünnepségen, amelynek a hagyományokhoz hűen a Városháza díszterme adott helyet, a Kispesti Egészségügyi Intézet szemészetén asszisztensén dolgozó Márkus Tünde Ágnes, valamint dr. Fazekas Ferenc, az onkológiai osztály rendelésvezető főorvosa a kispestiek egészségéért végzett kimagasló munkája elismeréseként az önkormányzat által alapított elismerő oklevélben részesült.

 

Az intézet kollektívájának elismerését az utóbbi időben végzett kiemelkedő munkáért a Műszaki és anyaggazdálkodási osztály s vezetője, Bodrogi Marcell kapta. Az ünnepségen köszöntőt mondott dr. Kumin Marianna főigazgató-főorvos, aki egyebek mellett elmondta, a Kispesti Egészségügyi Gép-műszer Alapítvány segítségével megvásárolták a gyermek mentálhigiénés osztály számára a Világjáték, vagy Világteszt elnevezésű legátfogóbb játékdiagnosztikai eszközt és terápiás módszert.

 

Semmelweis Ignácról, „az anyák megmentőjéről” a hagyományokhoz hűen az intézet legutóbb kinevezett osztályvezető főorvosa beszélt. Dr. Gregor Beáta gyermekfogász, rendelésvezető felidézte, Semmelweis maradéktalanul és makacsul ragaszkodott elméletéhez, éppen ezért sajnálatos, hogy életművének eredményét életében nem tapasztalhatta meg. Ismeretes, az általa bevezetett klórvizes kézmosással drámaian lecsökkent a gyermekágyi láz okozta halálozás. Semmelweis Ignác 1818. július 1-jén született, s az ő tiszteletére 1992 óta minden évben megünnepeljük a magyar egészségügy napját, a Semmelweis-napot.

 

Fotók: Kispest Magazin

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.