2021. január 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Szivárog a gáz és a szén-monoxid is az önkormányzati lakásban

Főoldal>Közérdekű>Szivárog a gáz és a szén-monoxid is az önkormányzati lakásban
 
Írta: Szerk.
2019. szeptember 23. 10:13
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Súlyos következménye is lehetett volna, ha bekapcsolja a VAMÜSZ által „felújított” és átadott Batthyány utcai önkormányzati lakásban lévő konvektort a benne lakó édesanya. Az általa hívott gázszerelő ugyanis ellenőrizte a készüléket és kiderült: a gáz és a szén-monoxid is szivárog, ha bekapcsolják. Fekete Márk (Fidesz-KDNP), a Szociális és Lakásügyi Bizottság tagja vitt egy olajradiátort nekik. Ez az a lakás, amelynek hanyag, egyébként 6,4 millió forintba kerülő felújítását Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok mutatott be egy posztjában, majd lejárató kampány indult ellene, hogy hazudik. Később levélben ismerte el a VAMÜSZ vezetője, az MSZP-s képviselő, Kránitz Krisztián, hogy rendeltetésszerű használatra alkalmatlan volt az ingatlan.

Szivárog a gáz és a szén-monoxid is abban az önkormányzati lakásban, amelyet idén júliusban adtak át egy édesanyának, aki beteg gyermekével költözött be az ingatlanba. A bérlő által hívott gázszerelő ugyanis ellenőrizte a jól láthatóan rossz állapotban lévő konvektort, és beigazolódtak az édesanya félelmei.
- Ma reggel kiderült: szivárog a gáz és a szén-monoxid is abban az önkormányzati lakásban, amelyet az önkormányzat vagyonkezelője 6,4 millió forintból újított fel! Ebből tragédia is lehetett volna! Akkor kit terhelt volna a felelősség? Hatalmas szerencse, hogy az édesanya látta, milyen állapotban van a konvektor, és nem indította el azt, Fekete Márk kollégám vitt nekik olajradiátort a hétvégére. Így működik Kispest és az MSZP-s képviselő vezette vagyonkezelő… - írta mai posztjában Dódity Gabriella, aki arról is beszélt, hogy az édesanyának mennyi mindent kellett már kifizetnie ahhoz, hogy használni tudják a lakást. Egyebek mellett 39 ezer forintot, amelyet duguláselhárításra kellett költenie, mert feljött a lakásban a szennyvíz. Úgy tudjuk ugyanis, hogy a wc-be dobták a sitt egy részét a felújítás idején. A másik része a kertben van. 

 

Mire ment el a 6,4 millió forint?

Dódity Gabriella korábban közösségi oldalán mutatta be a 6,4 millió forintból, hanyagul felújított lakást, amely után lejárató kampányt indítottak ellene és a kispesti Fidesz ellen, mondván hazudnak. Holott, a VAMÜSZ vezetője, az MSZP-s képviselő, Kránitz Krisztián levélben ismerte el a bérlőnek, hogy a hibák valósak, az ingatlan rendeltetésszerű használatra alkalmatlan állapotban volt.
Korábban mi is írtunk arról, hogy egyetlen közműcsatlakozás sem volt rendben az ingatlanban, az áramot konkrétan le akarta kapcsolni az ELMÜ, mert nem szabványos mérőt használtak. Az elektromos áramot egyébként 2015-ben meg is szűntették, a helyszínre érkező elmüs szakember sem értette, hogyan használják így az áramot.
A lakásnak már a bejárata is balesetveszélyes volt, ezt azóta – szintén hanyagul ugyan -, a VAMÜSZ kijavította. A tető beázik, mert a cserepek el vannak csúszva és hiányosak, az ablakokon ujjnyi rés tátong, és sem a vízóra, sem a gázóra nem volt hiteles a lakásban.  

 

Fotók: Facebook 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.