2024. április 20., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március
február
január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Szivárog a gáz és a szén-monoxid is az önkormányzati lakásban

Főoldal>Közérdekű>Szivárog a gáz és a szén-monoxid is az önkormányzati lakásban
 
Írta: Szerk.
2019. szeptember 23. 10:13
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Súlyos következménye is lehetett volna, ha bekapcsolja a VAMÜSZ által „felújított” és átadott Batthyány utcai önkormányzati lakásban lévő konvektort a benne lakó édesanya. Az általa hívott gázszerelő ugyanis ellenőrizte a készüléket és kiderült: a gáz és a szén-monoxid is szivárog, ha bekapcsolják. Fekete Márk (Fidesz-KDNP), a Szociális és Lakásügyi Bizottság tagja vitt egy olajradiátort nekik. Ez az a lakás, amelynek hanyag, egyébként 6,4 millió forintba kerülő felújítását Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok mutatott be egy posztjában, majd lejárató kampány indult ellene, hogy hazudik. Később levélben ismerte el a VAMÜSZ vezetője, az MSZP-s képviselő, Kránitz Krisztián, hogy rendeltetésszerű használatra alkalmatlan volt az ingatlan.

Szivárog a gáz és a szén-monoxid is abban az önkormányzati lakásban, amelyet idén júliusban adtak át egy édesanyának, aki beteg gyermekével költözött be az ingatlanba. A bérlő által hívott gázszerelő ugyanis ellenőrizte a jól láthatóan rossz állapotban lévő konvektort, és beigazolódtak az édesanya félelmei.
- Ma reggel kiderült: szivárog a gáz és a szén-monoxid is abban az önkormányzati lakásban, amelyet az önkormányzat vagyonkezelője 6,4 millió forintból újított fel! Ebből tragédia is lehetett volna! Akkor kit terhelt volna a felelősség? Hatalmas szerencse, hogy az édesanya látta, milyen állapotban van a konvektor, és nem indította el azt, Fekete Márk kollégám vitt nekik olajradiátort a hétvégére. Így működik Kispest és az MSZP-s képviselő vezette vagyonkezelő… - írta mai posztjában Dódity Gabriella, aki arról is beszélt, hogy az édesanyának mennyi mindent kellett már kifizetnie ahhoz, hogy használni tudják a lakást. Egyebek mellett 39 ezer forintot, amelyet duguláselhárításra kellett költenie, mert feljött a lakásban a szennyvíz. Úgy tudjuk ugyanis, hogy a wc-be dobták a sitt egy részét a felújítás idején. A másik része a kertben van. 

 

Mire ment el a 6,4 millió forint?

Dódity Gabriella korábban közösségi oldalán mutatta be a 6,4 millió forintból, hanyagul felújított lakást, amely után lejárató kampányt indítottak ellene és a kispesti Fidesz ellen, mondván hazudnak. Holott, a VAMÜSZ vezetője, az MSZP-s képviselő, Kránitz Krisztián levélben ismerte el a bérlőnek, hogy a hibák valósak, az ingatlan rendeltetésszerű használatra alkalmatlan állapotban volt.
Korábban mi is írtunk arról, hogy egyetlen közműcsatlakozás sem volt rendben az ingatlanban, az áramot konkrétan le akarta kapcsolni az ELMÜ, mert nem szabványos mérőt használtak. Az elektromos áramot egyébként 2015-ben meg is szűntették, a helyszínre érkező elmüs szakember sem értette, hogyan használják így az áramot.
A lakásnak már a bejárata is balesetveszélyes volt, ezt azóta – szintén hanyagul ugyan -, a VAMÜSZ kijavította. A tető beázik, mert a cserepek el vannak csúszva és hiányosak, az ablakokon ujjnyi rés tátong, és sem a vízóra, sem a gázóra nem volt hiteles a lakásban.  

 

Fotók: Facebook 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.