2023. június 08., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (2)
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb áfacsökkentésekkel segíti a családokat a kormány

Főoldal>Közérdekű>Újabb áfacsökkentésekkel segíti a családokat a kormány
 
Írta: Szerk.
2016. május 12. 14:54
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Jövőre olcsóbb lesz a csirkehús, a tej, és a tojás, miután a kormány a sertéshús áfájához hasonlóan 27-ről öt százalékra csökkenti ezen alapvető élelmiszerek áfáját is a jövő évi költségvetés tervezete szerint. Emellett az internet hozzáférés és az éttermi szolgáltatások áfakulcsa 18 százalékra mérséklődik és a kormány otthonteremtési programja is folytatódik 2017-ben – jelentette be Földesi Gyula. Dr. György István pedig arról beszélt, hogy tovább nő a rendvédelmi dolgozók, a felsőoktatásban dolgozók és a pedagógusok fizetése, továbbá folytatódik az állami tisztviselői életpályamodell is. A tervezet szerint az egészségügyre is jelentősen több forrás jut. A Fidesz kispesti választókerületi elnökei szerint a jövő évi stabil büdzsét az elmúlt évek kiemelkedően jó gazdasági teljesítményére alapozva alkothatja meg az Országgyűlés.

 

Földesi Gyula

 

Jövőre tovább folytatódik az áfacsökkentés, az előrejelzések szerint 10 százalékos fogyasztói árcsökkentéssel jár majd a tej, tojás és baromfihús áfájának 27-ről 5 százalékra történő mérséklődése. A kormánypárt kispest pesterzsébeti választókerületi elnöke a jövő évi büdzsét az adócsökkentés, az otthonteremtés és a gyarapodás költségvetésének nevezte.

– Idén a sertéshús áfáját csökkentette a kormány – emlékeztetett Földesi Gyula, s hozzátette, év eleje óta több sertéshúst vásárolnak az emberek, ebből is látszik, hogy a vásárlók saját pénztárcájukon érzik az áfacsökkentés hatásait. – Jövőre már a baromfihúshoz, a tejhez és tojáshoz is olcsóbban juthatnak az emberek, nő a fogyasztás, és visszaszorul a feketegazdaság – sorolta az intézkedés előnyeit. – Az elmúlt évek jó gazdaságpolitikája és a kormány reformjai teszik lehetővé az adócsökkentéseket, amelyekkel a családok több pénzt takaríthatnak meg, ráadásul sok családban még luxuscikknek számít az internet, ezen is segít a kormány új adótervezete – folytatta Földesi.

Az alapvető élelmiszerek áfája mellett ugyanis az internet-hozzáférés és az éttermi szolgáltatások általános forgalmi adóját is 18 százalékra mérsékli a kormány. A családok támogatása is folytatódik és kibővül: családi adókedvezmény a kétgyermekes családok esetében gyermekenként 15 ezer forintra nő. Az otthonteremtés támogatására folytatódik a CSOK, létrejön egy állami lakáskassza (NOK) és az idén az új lakások áfája 5 százalékra csökkent.

 

Több jut egészségügyre és oktatásra is

 

Emeli a kormány az egészségügyre és köznevelésre szánt forrásokat 200 milliárd forinttal, jövőre mindkét ágazatban béremelések várhatóak – közölte dr. György István. A választókerületi elnök elmondta, a kormány szándéka hogy az egészségügyi dolgozók megbecsülést kapjanak mindennapi munkájukhoz, miközben nő az ellátás színvonala. Dr. György István szerint a jó gazdaságpolitikának köszönhetően keletkezett többletforrásból emellett béremelésre számíthatnak a rendvédelmi dolgozók és a felsőoktatásban dolgozók is. Idén júliustól pedig indul az állami tisztségviselői életpályamodell, első körben a legalacsonyabb keresetű ügyintézők illetményét emelik, jövőre pedig tovább bővítik a programot.

 

Dr. György István

 

Felidézte, hogy az egészségügy területén az elmúlt években a kormány 500 milliárd forintnyi uniós és saját forrást fordított fejlesztésre, és a várólisták is csökkentek. Hozzátette: mindemellett kiemelt cél, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan megőrizzük a nyugdíjak értékét. A költségvetés ehhez minden szükséges forrást biztosít majd.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.