2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ajándékok az első osztályosoknak

Főoldal>Kölyök>Ajándékok az első osztályosoknak
 
Írta: Pászti András
2013. szeptember 03. 08:33
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az új tanévet hivatalosan Kispesten az Erkel Ferenc Általános Iskolában szeptember 1-én, vasárnap nyitották meg. A tanévnyitón – amint az a kerületben már szokássá vált –a Kispesti Önkormányzat és az Europark közös ajándékát adták át a megilletődött elsősöknek.

Az ünnepélyes tanévnyitó után az ajándékok már az osztálytermekben várták a kicsiket. A kerületben az első osztályt most kezdő tanulók csomagja egy újrahasznosított papírból készült jegyzetfüzet és egy természetes úton lebomló műanyagból készült toll, melyet az Europark egy környezetvédelmi mintával ellátott, organikus pamut pólóval egészített ki. A csomagban szintén megtalálható egy órarend is, melyet a két gyermekrajz díszít: a korábban a Wekerlei Kultúrházzal és Könyvtárral közösen indított, Álmaim iskolája című rajzpályázat két győztesének alkotása.

 

 

„Az ajándékokat úgy választottuk, hogy az tükrözze a környezetvédelem fontosságát. Mind Kispest Önkormányzata mind az Europark elkötelezett a fenntartható fejlődés és a környezet védelme mellett, s vallja, hogy ezt kisgyermek korban el kell kezdeni. Ezt az elvet és elhatározást, valamint a helyi kulturális szervezetekkel való együttműködést tükrözi mindhárom, most átadott ajándék, aminek remélem, örülni fognak a kis elsősök.” – nyilatkozta Schönhauer Andrea.

 

Egy bevásárlóközpont esetében nem könnyű a környezetvédelemre koncentrálni. Mit és hogyan tesz az Europark? – kérdeztük Schönhauer Andreát.

 

„Legfontosabb talán, hogy a bárki számára ingyenesen biztosított parkolással lehetőséget teremtünk a közösségi közlekedés használatára. A kevesebb gépjármű kisebb légszennyezettséget jelent. Ezen kívül minden évben aktívan részt veszünk a mobilitás heti programokban, mely az idén szeptember 16 és 22. között kerül megrendezésre. De említhetném a bejárat mellett elhelyezett, kamerával megfigyelt kerékpártárolót vagy a biciklisek gyorsszervizét is. De szigorúan szabályozzuk a teljes bevásárlóközpont területén a hulladék gyűjtését: nálunk az elektromos hulladék mellett mindenütt szelektív gyűjtés folyik, és a bevásárlóközpontot ÖKO-tisztítószerekkel takarítjuk. A gépészeti berendezések esetében is ügyelünk az energiatakarékosságra és a korszerűsítésre. Meg vagyok győződve arról, hogy csak ez lehet a jövőbe vezető harmonikus, fenntartható fejlődés záloga.”

 

Milyen további programokkal támogatják még a környezetvédelmet?

„Októberben kerül sor a Sea to See című kiállításra, mely az óceánok állatvilágára hívja fel a figyelmet. A három hetes rendezvény kiváló lehetőséget nyújt a gyermekek környezetismeret-tudásának tágítására.”

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.