2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ismét teltház volt a Kispesti Társaskör Farsangi estjén

Főoldal>Kultúra>Ismét teltház volt a Kispesti Társaskör Farsangi estjén
 
Írta: Szerk.
2017. február 14. 16:43
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Másodjára rendezte meg a Kispesti Társaskör a Farsangi mulatságát a KMO Művelődési Házban. A nagyterem zsúfolásig megtelt a civil egyesület tagjaival és szimpatizánsaival, az elnöki köszöntők után zenés-táncos műsor, vacsora és tombolahúzás volt a program.

Egy ünnepélyes alkalom se maradhat ki, hogy ne találkozzanak a nagymúltra visszatekintő Kispesti Társaskört agjai. Második alkalommal is több, mint százan gyűltek össze a civil egyesület farsangjára, ahol a jókedv is mindig a vendéglistán szerepel. 

 

 

A köszöntők előtt Gál Pálné Éva egy megható Reményik Sándor verset szavalt el. Az est házigazdájának szerepét Dódity Gabriella, a Kispesti Társaskör elnök töltötte be, aki beszédében kitért az elmúlt egy év eseményeire is.  Az egyesület tavaly számos pályázaton nyert forrásokat, amely lehetőséget adott arra, hogy minél színesebb programok valósulhassanak meg a Kispesti Társaskör szervezésében. Dódity Gabriella elmondta, büszke arra, hogy a tavalyi siker után a Farsangi esttel újabb hagyományt teremtettek Kispesten.

 

Arany-Tóth Zoltán a Kispesti Társaskör tiszteletbeli elnöke és alapítója 

 

- Munkás éven vagyunk túl, és azt hiszem, az idei sem lesz pihentetőbb. Számtalan jó hangulatú közös program és sikeres kirándulástarkította a tavalyi évet. A Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve keretében konferenciát szerveztünk, kiadványt készítettünk, filmet forgattunk, köze 700 kispesti diáknak tartottunk rendhagyó történelem órát, és február 24-én egy felavatjuk a Málenkij robotra hurcoltak emlékművét Kispesten. Közkívánatra újra lesz termelői hurka-kolbász és sajtvásárunk is, és bízom benne, a következő rendezvényeinken is találkozunk – nyitotta meg a rendezvényt Dódity Gabriella elnök, aki külön köszöntötte Arany-Tóth Zoltánt, az egyesület tiszteletbeli elnökét,Kispest Díszpolgárát, Fóris Kálmán Gulág túlélőt, a Kispesti Társaskör alapító tagját és dr. Petrusz Tibor ezredes urat, a Magyar Politikai Elítéltek Közösségének társelnökét, Kispest Díszpolgárát. 

 

      dr. Petrusz Tibor, a Magyar Politikai Elítéltek Közösségének társelnöke és Fóris Kálmán Gulág túlélő 

 

 

A megnyitó beszéd után Dódity Gabriella felkérte dr. György Istvánt, Budapest kormánymegbízottját, hogy köszöntse az egybegyűlteket. Dódity Gabriella kiemelte: dr. György István immár hatodik éve jótékonysági koncertet szervez, amelynek adományait rászorulóknak szánja. Tavay közel 100, idén pedig még annál is több kispesti gyermek táborozását tudja támogatni a Kispesti Társaskör a György István által felajánlott adományokból; a tavalyi koncertből 1,5 millió forintot ajánlott fel György István kispesti célokra.

 

 

A Farsang zajos, nevetéssel teli mulatság, ezért a szervezők a műsort is ennek fényében állították össze. Két táncos előadással felléptek a Vass Lajos Általános Iskola volt tanulói, akik jelenleg a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. A koreográfiákat Paál Krisztina, Kiss Tímea és Darai Dániel készítették.

 

 

Szintén a Vass Lajos Általános Iskola hetedikes tanulói egy menyasszonykísérő népdalcsokrot adtak elő.

 

 

A meglepetés-fellépő dr. György István kormánymegbízott volt, aki Cseh Tamás Budapest című dalát adta elő a színpadon.

 

 

Végül a műsort egy igazi bohókás tánccsoport zárta, az Etude Táncstudió növendékeinek a szülei úgy gondolták, hogy meg tanulnak hip-hop táncolni, e gondolat által két éve megalakult a szenior csoport is.

 

 

 

A vacsora közben az Intermistik kispesti énekegyüttes játszott.

 

 

A program tombolahúzással folytatódott. Minden jelenlévő ajándékba kapott egy narancsba szúrt bohócfigurát, amely egy tombolaszelvényt is tartalmazott.

 

 

 

A bohócot Molnárné Záhonyi Margó saját kezűleg készítette az estre. A tombola értékes nyereményei közt található volt színház-, uszoda- és könyvutalvány, háztartási eszközök. A fődíj a tavalyi évhez hasonlóan egy televízió volt. 

 

 

További képeket a Kispesti Társaskör Facebook oldalán talál a rendezvényről!

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.