2019. május 21., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

100 milliós fővárosi támogatással újul meg az Eötvös utcai KRESZ-park

Főoldal>Közérdekű>100 milliós fővárosi támogatással újul meg az Eötvös utcai KRESZ-park
 
Írta: Szerk.
2018. szeptember 27. 15:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Újabb Kispesti fejlesztést támogat a Fővárosi Önkormányzat – erről döntött nemrég a Fővárosi Közgyűlés. A kerület ugyanis 100 millió forintot nyert az idei TÉR_KÖZ Városrehabilitációs pályázaton a Köki melletti egykori KRESZ-park területének megújításához, ami egy pihenésre, kikapcsolódásra alkalmas parkká alakul. Az elmúlt években a Kossuth tér mögötti parkoló és környezete, a Jézus Szíve Plébánia közösségi terei újultak meg, valamint a wekerlei kispiac is a főváros támogatásnak köszönhetően épül át.

Wekerlén jelenleg is zajlanak a munkálatok, várhatóan év végéig megnyitja kapuit a 110 millió forintos fővárosi támogatással átépülő kispiac. Ismert, erre a fejlesztésre nem is akarta beadni a pályázatot a baloldali városvezetés, a Fidesz-KDNP frakció kitartó harcának köszönhetően végül mégis indult Kispest, és nyert is. A piac terveit még az előző ciklusban a Fidesz-KDNP frakció készíttette el.


Ahogyan a kerületi parkokat, lakótelepi kisparkokat is Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok kezdte el felméri a kollégáival 2014-ben. Ekkor merült fel először, hogy az Eötvös utca-Kosárfonó utca közötti egykori KRESZ-parkban például számos kihasználatlan lehetőség rejlik. A viszonylag nagyméretű, szép zöld park funkciótlan, nem igazán vonzó a környékbeliek számára. Pihenésre, hűsölésre alkalmas pihenőparkká akarták változtatni. Sokan jelezték, hogy a területen problémát okoz a sok kutyaürülék, ezért jó lenne egy körbekerített kutyafuttató is a területre.

 


Elkészültek a tervek, így idén 100 millió forintot nyert is az önkormányzat. A megújuló téren várhatóan korszerű közvilágítás, zöld növényzet, padok, asztalok, fitnesz eszközök, ivókút, kerékpártároló, kutyafuttató játékokkal és kutyaivókúttal, vízjáték és csobogó is lesz majd, legalábbis az előzetes tervek szerint. Megvalósításuk a forrás függvényében még változhat. 

- Régóta dolgozunk azon, hogy a kerületi, jelenleg kihasználatlan és elhagyatott parkok megújulhassanak. Több lakótelepi park megújítására tettem javaslatot, ezek közül egyelőre csak a Klapka és Irányi utcák közötti rész újult meg. Az Eötvös utcai KRESZ-parkban nagyon sok lehetőség rejlik, remélem, hogy a kerületiek is mihamarabb élvezhetik a terület adta adottságokat és az új parkot – mondta el lapunknak a hírre reagálva Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok.

 

 

Nem ez az első fővárosi forrás a kerületnek

Kispest az elmúlt négy évben közel fél milliárd forintot nyert a Fővárosi Önkormányzattól városrehabilitációra. 2013-14-ben dr. György István akkori főpolgármester-helyettes és munkatársa, Dódity Gabriella közbenjárásával a fideszes többségű Fővárosi Közgyűlés negyedmilliárd forintot szavazott meg a Kossuth téri piac környezetének rendezésére, amelyet a kerület tervei alapján újítottak fel. Emellett 20 millió forintot kapott a kerület a kertvárosi Jézus Szíve Plébánia közösségi tereinek fejlesztésére és a környezetének rendezésére is. 110 millió forintos támogatással pedig a wekerlei kispiacot építik át.

A kormány is segít a kispesti fejlesztésekben. A Szivárvány Óvoda korszerűsítésére és megújítására 30 millió forint támogatást adott, a Vass Lajos Általános Iskolában pedig nemrég adták át a kormányzati támogatással, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában épített új kézilabda pályát. A KAC-pályán pedig nemrég kezdődtek meg a felújítási munkálatok, szintén kormányzati támogatással a Magyar Labdarúgó Szövetség beruházásában egy új műfüves pályát építenek, és felújítják az öltözőket és a futókört is.    

 

Fotók: Facebook 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.