2019. december 12., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

1 milliárdos hitelt vesz fel az önkormányzat

Főoldal>Közérdekű>1 milliárdos hitelt vesz fel az önkormányzat
 
Írta: Szerk.
2017. november 10. 11:14
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Újabb egymilliárd forint hitelre szorul az önkormányzat, annak ellenére, hogy 2013-ban 1,8 milliárd forint hitelt vállalt át az állam Kispesttől. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok javaslatot tesz a legfontosabb munkák elvégzésére Gajda Péter polgármesternek.

Végre a baloldali többségű városvezetés is belátta: nem halogathatja tovább az óvodák és bölcsődék felújítását, így ebben az évben közel 600 millió forintot költött a munkálatokra. Idén megkezdődött a Hársfa óvoda teljes újraépítése, mást már nem nagyon lehetett kezdeni a teljesen elöregedett épülettel, és még ha csak kisebb munkálatok erejéig is, de mindenhova jutott némi fejlesztési pénz. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok évek óta szorgalmazza a köznevelési intézmények rendbetételét.

 

– Évek óta harcolunk a kispesti bölcsődék, óvodák felújításáért, számtalan költségvetés-módosító javaslatunkat eddig mindig lesöpörte a városvezetés. Örülök, hogy a lobbinknak is köszönhetően idén már 600 millió forint jutott az óvodákra és bölcsődékre, szemben az eddigi 100 millió forinttal – mondta lapunknak Dódity Gabriella, aki személyesen győződött meg a problémákról. – A Mézeskalács Óvoda Beszterce utcai épületére már nagyon ráférne a felújítás. A térkő burkolatot a szülők ”adták össze”, de az udvar többi részét is meg kellene újítani, csakúgy, mint a bejárati részt és a járdát. Sajnos a vizesblokkok is meglehetősen régiek, ahogyan az intézmény bejárati része is megviselt. Azon leszek, hogy erre az óvodára is jusson mielőbb forrás – mondta Dódity Gabriella, hozzátéve, a Kelet utcai épületébe is ellátogatott, ahol nyáron a világításkorszerűsítési, festési és burkolatcsere munkálatokat már elvégezték, de a vizesblokkok, a konyha és a tető felújítása még várat magára.

 

A Szivárvány Óvoda ablakait be kellett szögelni, annyira rossz állapotban vannak

 

Balesetveszélyes szekrényajtók

 

A Szivárvány óvoda épületében is több gond merült fel az elmúlt időben. Az ablakok nagy részét nem lehet nyitni, zárni, be kellett szögelni őket, ezeket még mindig nem cseréltette ki az önkormányzat. A csoportszobákban lévő elöregedett szekrényajtók is balesetveszélyessé váltak, de utóbbiakat Dódity Gabriella képviselő kérésére már kicserélték. – Sok helyen kicsit több odafigyeléssel és rendszeres karbantartással több problémát is orvosolni lehetne – mondta a képviselő, aki tervei szerint valamennyi intézménybe ellátogat, és egy javaslatcsomagot ad át Gajda Péter polgármesternek az intézményvezetők kérései alapján.

 

Laptop ajándékba

 

Dr. György István a laptopon kívül korábban már játékokkal is meglepte a Szivárvány Óvoda gyermekeit

 

De nemcsak az épületek műszaki állapota, hanem az intézmények infrastruktúrája is sok helyen hiányos. Az intézményekben a számítógépek több helyen elavultak, ezen próbált segíteni dr. György István, aki a vezetők kérésére egy laptopot vásárolt ajándékba a Szivárvány Óvodának. Budapest kormánymegbízottja az intézmény 25. születésnapján játékokkal lepte meg a gyerekeket, és akkor tett ígéretet arra, hogy további 150 ezer forintos, tetszőleges felhasználású adománnyal lepi meg az intézményt.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.