2023. június 10., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (2)
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

2,9 millióért vette meg az önkormányzattól, később többszörösét érte a telek

Főoldal>Közérdekű>2,9 millióért vette meg az önkormányzattól, később többszörösét érte a telek
 
Írta: Szerk.
2021. június 17. 12:36
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kispesti önkormányzat építéshatósági irodájának korábbi vezetője az anyósa nevében mai értékéhez képest jelképes áron, alig hárommillió forintért jutott egy olyan önkormányzati telekhez, amelyen akkor nem lehetett építkezni. Fél évre rá az önkormányzat építési szabályai úgy változtak, hogy a telek beépíthetővé vált.

Ez az ingatlanos sztori remekül bemutatja, hogy folytak az ügyek a szocialista irányítású Kispesten – írta több mint egy évvel ezelőtt a 444.hu. Így írták le azt, hogy a kispesti önkormányzat építéshatósági irodája vezetőjének az anyósa mindössze 2,9 millió forintért megvett egy önkormányzati telket. Az ingatlan azért volt ennyire olcsó, mert arra az akkori szabályok szerint nem lehetett építeni.

 

Fél évvel később az önkormányzat megváltoztatta az építési szabályokat, és az ingatlan beépíthetővé vált. Ezzel az építési telek a többszörösét érte, fel is húztak rá egy szép családi házat, amelyet azt követően az anyós a lányának ajándékozott, vagyis az ingatlan az irodavezető feleségének nevére került.

 

Minden szabályszerű volt

 

Minden szabályszerűen történt az önkormányzat szerint. Nyílt árverésen kelt el ugyanis a telek, amelyre nyilván bárki jelentkezhetett, ez tény. De kinek kell egy olyan ingatlan, amelyre nem lehet építeni? Persze lehet, hogy valaki megvesz egy semmire nem jó telket, és akkora szerencséje van, hogy abból pár hónap múlva építési telek válik. De kevésbé életszerű mindez, ha tudjuk, hogy a vevő az önkormányzati irodavezető anyósa, a telek pedig épp az önkormányzati építési szabályok megváltoztatásával válik beépíthetővé.

 

 

Ma már szép társasház áll azon az egykori önkormányzati telken, amelynek azért volt csak 2,9 millió forint az ára, mert az önállóan nem volt beépíthető. Az egyik lakás az irodavezető feleségének a nevén van, a másik lakást vélhetően értékesítették.

 

„Itt van beragadt lóvé”

 

Az irodavezető neve ismerősen csenghet a Lackner-féle hangfelvételekről. Lackner Csaba, aki szerint a hangfelvételek manipuláltak, hosszasan mesélt az építéshatósági iroda vezetőjéről, aki ötmillió forintot kért kölcsön tőle. Lackner megkérdezte G.Zs-t, mikor kapja vissza a pénzét, aki azt felelte, majd amikor az építési engedélyt egy másik sztoriból megkapják. Majd ha jön az a másik fejlesztő, és megmondom neki, hogy itt van beragadt lóvé. Mondom: tényleg? És ezt meg mered csinálni? Hát azt mondja, persze – mesélte Lackner, idézve G.Zs. szavait.

 

G.Zs. „éhes”

 

De Lackner a hangfelvételeken mást is mesélt az építéshatósági iroda vezetőjéről. Mint mondta, kopnak ki az idősek, sok fiatal, éhes ember teszi be a lábát az önkormányzatba, akiket Gajda Péter már nem tud kontrollálni, és nem akarja, hogy ráégjenek. Úgy tűnik, ezt nem is várták meg, hiszen az említett „éhes” fiatalember 2019 vége óta már nem dolgozik a kispesti Városházán. Persze sokféleképpen értelmezhetőek a Lackner-féle felvételen elhangzottak, de feltételezhetően nem attól féltek, hogy a kolléga sokat eszik, és az ciki lesz a menzán.

Más furcsa telekügyek is voltak

 

A hangfelvételen az is elhangzik, hogy Lackner egyik ismerősének a telkét érinti az új építési szabályzat. Mindezt ő annyival keveri le: „tudom, mit akar, nyúljon a zsebébe”. Feltételezzük, nem arra gondolt, hogy egy papírzsebkendőt vegyen elő. Más telek kapcsán is egyébként hasonló történt, mint G. Zs. anyósának ingatlanával. Kránitz Krisztián korábbi vagyonkezelő igazgató ügyvédje vásárolt meg mindössze 18 millió forintért egy kilencezer négyzetméteres telket a kertvárosban, amelyre akkor nem lehetett építeni.

 

Nem sokkal később az építési szabályzat ezt a területet is beépíthetővé tette, ezzel az ingatlan értéke több száz millióra emelkedett. Az eset nyilvánosságra kerülését követően az önkormányzat visszavásárolta az ingatlant, és az építési szabályokat is visszaalakították.

 

A lakók látják kárát

 

Ha látjuk, mik is történhettek Kispesten, akkor talán nem csodálkozunk azon, hogy a Zrínyi utcai építkezés kapcsán nem tettek extra erőfeszítéseket azért, hogy a lakókat megfelelően tájékoztassák.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.