2023. május 30., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
augusztus (20)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A bevándorláspártiak az emberek biztonságát veszélyeztetik

Főoldal>Közérdekű>A bevándorláspártiak az emberek biztonságát veszélyeztetik
 
Írta: Szerk.
2019. június 24. 13:32
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Csak a kormánypártokra lehet számítani Európa biztonságának megóvásában: a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői kezdeményezik, hogy a felálló új Európai Parlament vonja vissza a migránsvízum tavaly – a magyar baloldali képviselők segítségével – áterőltetett tervét, mert az elfogadhatatlan és óriási veszélyt jelentene az európai emberekre.

A Fidesz kezdeményezi, hogy a májusi EP-választás után felálló új Európai Parlament (EP) vonja vissza a migránsvízum bevezetésének tervét, amely potenciálisan több millió bevándorló előtt nyitná meg a kaput Európa felé, és jelentősen veszélyeztetné az európai emberek biztonságát.

 

Emlékezetes, az európai bevándorláspárti erők – akik szekerét a szocialista Gajda Péter is tolta a kampányban – újra az EP elé bocsátották szavazásra a migránsvízum ügyét, miután az először többség híján elbukott. 2018 decemberében azonban áterőltették az Európai Parlamenten, amelyet az ellenzék vezérévé váló Gyurcsány-párti képviselők vezetésével csaknem mindegyik magyar baloldali EP-képviselő is támogatott. Eszerint az Európai Unió területén kívül, a főkonzulátusokon és nagykövetségeken, gyorsított és könnyített eljárásban beutazási vízumot adnának a bevándorlóknak, de mellőznék a biztonsági ellenőrzést, és a menedékkérelmi eljárást is csak a vízum, tehát az Európába beutazás után folytatnák le.

 

Ez pedig felveti azt a problémát, hogy ha egy bevándorló már bejutott Európa területére, akkor – a menedékkérelem elutasítása esetén is – szinte lehetetlen már visszaküldeni az otthonába.

 

Az EP-választást megnyerő Fidesz-KDNP arra kapott felhatalmazást a magyar emberektől, hogy mindent megtegyen a bevándorlás megállításáért, az európai nemzetek jogainak védelméért és a keresztény kultúra megóvásáért – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs, kormánypárti EP-képviselő.

 

A magyar kormány sarkalatos álláspontja, hogy a migrációt megállítani és nem menedzselni kell, tiszteletben kell tartani a tagállamok szuverenitását és kerülni a kettős mérce alkalmazását. Ezek ugyanis együttesen jelentik az Unió alapját is jelentő keresztény kultúrkör elvi és gyakorlati védelmét is. Ehhez pedig szorosan kapcsolódik a tagállamok gazdaságpolitikai mozgásterének tiszteletben tartása, vagyis minden EU-tagország joga saját gazdaságpolitikai elegyének kialakítása.

 

Forrás: MTI

Főkép: theguardian.ng

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.