2022. május 27., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A hagyományos ízek kedvelőinek és az újdonságokra nyitottaknak is kedveznek

Főoldal>Közülünk>A hagyományos ízek kedvelőinek és az újdonságokra nyitottaknak is kedveznek
 
Írta: Szerk.
2021. május 21. 12:42
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Gina Cukrászda közel négy évtizedes múltra tekint vissza: ez idő alatt öt üzletet nyitottak, köztük a kispesti, Üllői úti cukrászdájukat, melyet 2014 óta üzemeltetnek. Ahogy a vendéglátó szektor szinte valamennyi szereplőjének, úgy nekik is óriási kihívásokkal kellett szembesülni az elmúlt bő egy évben, mostanra azonban, ha lassan is, de kezd visszatérni az élet az üzleteikbe.

A koronavírus-járvány okozta krízishelyzet közepette majdhogynem nullára csökkent a forgalmuk, azonban a lehetőségekhez mérten igyekeztek nyitva tartani, elkerülve ezzel, hogy meg kelljen válniuk az alkalmazottaktól – tudtuk meg Bálint Csillától, a Gina Cukrászda tulajdonos-üzletvezetőjétől. Mint mondta, a kispesti cukrászdájuk esetében házhozszállításra csak nagy nehézségek árán lett volna lehetőség, az elviteles kiszolgálás azonban fennakadásoktól mentesen működhetett. Az ide betérő vendégek főleg egész tortákat – köztük a néhány szeletből álló minitortákat – és süteményeket, leggyakrabban krémest vittek magukkal. Az aprósütemények iránti kereslet azonban, tekintve, hogy rendezvényeket nem lehetett tartani, igencsak visszaesett.

 

Ugyanakkor most, hogy a teraszok nyitva tarthatnak, védettségi igazolvány birtokában pedig az üzleten belül is lehet fogyasztani, kezd visszatérni az élet az Üllői úti cukrászdájukba is. „Egyre többen mozdulnak ki otthonról, s térnek be hozzánk, ugyanakkor még mindig kevesebb a vendégünk, mint a korábbi évek ilyen időszakában volt. Szavai szerint az sem könnyíti meg a helyzetüket, hogy a kispesti önkormányzat felé továbbra is fizetniük kell a közterület-használati díjat.

 

Termékeik magas minőségén szerencsére ez mit sem változtat. A tulajdonos-üzletvezető figyelmünkbe ajánlotta a fagylaltjaikat, melyeknek csak most indul majd el igazán a szezonjuk. „A vendégek igényeit szem előtt tartva készítünk cukormentes fagyikat is – például áfonya, málna vagy éppen étcsokoládé ízesítésben. A „hagyományos”, gyümölcsízű változatok közül igazán kedvelt a mangós, illetve a különlegesebb fajták is, köztük a joghurtos-maracujás és a vattacukor ízű, úgynevezett unikornisfagylalt is” – sorolta. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy igyekeznek kedvezni a klasszikus ízek kedvelőinek is – például puncsfagyival, amelyből főzött változatot már csak kevés helyen találni a városban.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.