2019. június 24., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A jogi hercehurca után megújul végre a Határ út!

Főoldal>Közérdekű>A jogi hercehurca után megújul végre a Határ út!
 
Írta: Szerk.
2018. október 03. 08:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hosszas jogi procedúra után végre folytatódhatnak a felújítási munkálatok a Határ úti buszvégállomáson. Befejezik a térburkolást, valamint kihelyezik az utcabútorokat is, így a kispestiek végre méltó körülmények között használhatják nap, mint nap a forgalmas csomópontot.

A Határ úti buszvégállomás felújítását jó néhány évvel ezelőtt megkezdte a Fővárosi Önkormányzat és a BKK, ám annak befejezését azon pavilontulajdonosok hátráltatták, akik annak ellenére nem hagyták el a végállomás területét, hogy már nem rendelkeztek közterület-használati engedéllyel. A felújítás megkezdése előtt a kereskedők nagy részével megállapodott a Fővárosi Önkormányzat, hogy 2014-ben elhagyják a területet, ám néhányan jogellenesen, engedély nélkül is maradtak, nem törődve azzal, hogy Dél-Pest közlekedési csomópontjának felújítását hiúsítják meg ezzel. Az ügy ezért a bíróságra került. Bár egyes vélemények szerint a beruházás kezdeményezői, dr. György István akkori főpolgármester-helyettes és Dódity Gabriella, ma Kispest fejlesztéspolitikai tanácsnoka nem tett semmit a befejezés érdekében, az igazság ezzel szemben az, hogy nem is tehettek semmit, hiszen a bírósági eljárásokba senkinek nincs beleszólása. A többéves jogi hercehurca végére csak nemrég kerülhetett pont, amikor a bíróság kimondta: a közterület-használattal kapcsolatos ügyek 2018. május 1-től hatósági eljárás keretében kerülnek elbírálásra. Így nyílt meg a Fővárosi Önkormányzat illetékes bizottsága előtt a lehetőség, hogy azonnali végrehajtással elrendelje a pavilonok bontását, és a közterület eredeti állapotba való helyreállítását. A IX. kerület tulajdonába tartozó részen található egy mobilpavilonnal kapcsolatos jogi ügy ugyan nem zárult még le, ám ezt leszámítva még idén befejeződhetnek a munkálatok.

 

A fővárosi területen lévő két pavilont már augusztusban elbontották, de a mellettük található kisebb rész kivitelezésére csak az ELMŰ nagyfeszültségű kábeleinek október első felére tervezett megszüntetése után kerülhet sor.

 

– Bármennyire szerettük volna, nem tudtuk meggyorsítani a Határi úti buszvégállomás felújításának folytatását, hiszen a bíróság döntésére kellett várni a jogvitában. Ugyanakkor örülök, hogy megoldódott ez az évek óta fennálló probléma, és végre a terveink szerint megújulhat ez a csomópont is – mondta el lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok. Hozzátette: szerinte mosolygásra adnak okot az őket hibáztató hangok, főként azért, mert mint mondta, a kampányban épp az a Burány-Hiller duó állt ki Gajda kíséretében a csomópontra azzal, hogy Kispest majd átveszi a területet, és befejezi a felújítást, végül a duó arra nem volt képes, hogy elmenjen a javaslatukat tárgyaló bizottsági ülésre, így napirendre sem vették a kérdést.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.