2018. december 10., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A kispesti kormányablakban is intézhetünk adóügyeket

Főoldal>Közérdekű>A kispesti kormányablakban is intézhetünk adóügyeket
 
Írta: Szerk.
2018. január 09. 18:42
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kispesti mellett további hat budapesti kormányablakban kezdte meg munkáját a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálata 2018. január 2-án. Ennek köszönhetően a kormányablakokban intézhető több mint 1600 ügytípus mellett adóügyeinket is elintézhetjük.

Ezekben a kormányablakokban immár az adóbevallással, adószámlával, adóbefizetéssel, adóazonosító jellel kapcsolatos ügyeik intézése mellett különböző adó-, jövedelem és egyéb igazolásokat is kérhetünk, és beadhatjuk beadványainkat az adóhivatal felé. A kormányablakoknak köszönhetően a lakóhelyünkhöz közel, egységes, korszerű környezetben, magas színvonalon intézhetjük az állammal kapcsolatos ügyeinket, valamint öt fővárosi kormányablakban hozzáférhetünk a Magyar Államkincstár szolgáltatásaihoz is.

A jövőben a NAV ügyfélszolgálati hálózata is jelentősen bővül.  180 helyen várja majd az adófizetőket, köztük országosan a 91 kormányablakban működő NAV-kirendeltségben. Mivel Budapesten él a legtöbb adózó állampolgár, és itt fizetik be a legtöbb adót is az országban, így a főváros szerepe fontos a NAV szempontjából is. Egyre nagyobb hangsúlyt helyez az ügyfélbarát ügyintézésre, arra, hogy az adóhivatal mindenben segítse az adózó állampolgárokat, hogy ők a lehető legkényelmesebben, a legkevesebb idő ráfordításával intézhessék adóügyeiket.

Egy másik adóhatósági fejlesztés eredményeként idén tavasszal már 1,4 millió adózó állampolgárnak a NAV készítette el elektronikusan az adóbevallását úgy, hogy azzal semmi teendőjük nem volt, de 2021-re célul tűzték ki, hogy a magánszemélyek és vállalkozások adózással és más adónemekkel kapcsolatos bevallásának döntő hányadát az adóhatóság készítse el.

Dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja elmondta: Budapesten  28 kormányablak áll az ügyfelek rendelkezésére. 2017-ben a fővárosi kormányablakokat több mint 2,5 millió ügyfél kereste fel, akiknek közel 3 millió ügyét intézték el. E folyamatban a Fővárosi Kormányhivatal és a Kerületi Hivatalok mintegy 4,5 millió hatósági határozatot hoztak az állampolgárok ügyeinek intézése során.

A kormánymegbízott rámutatott, hogy az utóbbi időben Magyarország történetének legnagyobb volumenű közigazgatási fejlesztése ment végbe, amelynek célja, hogy az állampolgárok a lakóhelyükhöz közel kapcsolatba léphessenek az állammal, és minél több ügyet hatékonyan, gyorsan és egy helyen el tudjanak intézni. Ehhez szorosan kapcsolódik az adóhivatallal indult együttműködés.

Országosan mintegy 15 millió ügyet intéznek évente a kormányablakokban. 2019-ben "jelentős ugrás" várható az államigazgatásban, mivel akár az okostelefonjainkról is intézhetjük majd az államigazgatással kapcsolatos teendőinket, és persze mindeközben megmaradnak a személyes ügyintézés lehetőségei is.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.